fbpx
Kaupunkiuutiset

Nuorten palvelupisteeseen voi tulla pienissäkin asioissa

Pelottavatko virastot, kaavakkeiden täyttäminen ja kapulakieli? Nuori voi olla hyvinkin hämmentynyt siitä, mistä alkaisi purkamaan vyyhtiä, kun omatkaan ajatukset mieleisestä opiskelu- tai työpaikasta eivät ole selkeytyneet. Ohjaamo on matalan kynnyksen palvelupiste, jonne voi tulla rauhassa lukemaan ja printtaamaan esitteitä, tutustumaan eri mahdollisuuksiin ja jutustelemaan työntekijöiden kanssa.

Nuorten palvelupiste Ohjaamo käynnistelee toimintaansa Turuntie 4:ssä tammikuun aikana ja virallisia avajaisia vietetään 12. helmikuuta.

– Palveluiden yhtenäistämiseksi on ollut selkeä tarve, jotta nuorten ei tarvitsisi etsiä apua eri virastoista, projektipäällikkö Katariina Ratia sanoo.

– Ohjaamon konkreettinen kehittäminen lähti Hämeenlinnassa liikkeelle media- ja kulttuuripainotteisen Stage-työllisyyshankkeen myötä marraskuussa 2016. Alun perin avaamista suunniteltiin Stage-hankkeen lopuksi vuoden 2018 lopussa, mutta asiaa kohtaan on ollut niin suurta innostusta, että nyt on jo päästy aloittamaan.

Palvelupiste toimii samoissa tiloissa Stagen kanssa. Ohjaamoon on koottu suuri määrä alle 30-vuotiaille suunnattuja palveluita. Saman ulko-oven takaa löytyvät muun muassa Hämeen TE-toimiston, aikuissosiaalityön, Kelan, etsivän nuorisotyön ja Hämeenlinnan seudun nuorisoasuntojen palvelut sekä nuorten terveysneuvontapiste, joka on tarkoitettu 15-25 -vuotiaille.

Palvelut ovat maksuttomia ja yhteistyötä tehdään alueen oppilaitosten, järjestöjen ja yrittäjien kanssa.

– Nuorten käytössä on noin parikymmentä asiantuntijaa. Täältä voi saada muun muassa TE-toimiston ja sosiaalityön palveluita ja iltaisin tiloissa toimii nuorten ajatushautomo Innokampus, Ratia kertoo.

– Tarjoamme kokonaisvaltaisesti palveluja, mutta kärkenä meillä ovat kuitenkin nuorten koulutusasiat ja työllistyminen.

Neuvontapisteeseen voi tulla ilman ajanvarausta.

– Nuori voi tulla tänne juttelemaan ja selvittelemme yhdessä mitä hän tarvitsee, ohjaamokoordinaattori Veera Tikkanen lupaa.

– Etsimme hänelle tietoa ja olemme tukena seuraavan askeleen ottamisessa. Yksi tehtävistämme onkin pysyä selvillä siitä, mitä nuoret tarvitsevat ja luoda heille sopivia polkuja ja uusia ratkaisumalleja ongelmiin.

Ohjaamo pyrkii olemaan tunnelmaltaan rento ja helposti lähestyttävä.

– Haluamme olla jotakin viraston ja nuorisotilan väliltä, ohjaamoasiantuntija Lotta Valanne pohtii.

– Meitä voi lähestyä ihan pienissäkin asioissa, kuten siinä, mistä voi löytää jonkun harrastuksen tai Kelan lomakkeen. Uskon, että nuoret saavat täältä juuri mitä he tarvitsevat.

Ohjaamon avajaisissa maanantaina 12. helmikuuta esiintyy Ökö Impro -ryhmä. Tiistain teemapäivän aiheena on työllisyys, keskiviikon teemana on hyvinvointi sekä vapaa-aika ja torstai on pyhitetty koulutukselle. Ohjaamo on avoinna maanantaista torstaihin kello 9-15. Palvelupiste löytyy Facebookista nimellä Ohjaamo Hämeenlinna.

Ohjaamon avajaiset ma 12.2. klo 13 (Turuntie 4).

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset