fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Tanssiteatteri Tanssivarpaat tarttui satuklassikkoon - Lapset ja nuoret tanssivat myös turvakodin hyväksi

Hyvät haltijat Laulu Lehti (vas.), Mila Markkanen ja Laura Haltia yrittävät suojella pientä Prinsessa Ruususta ilkeältä Pahattarelta (Venla Kaukokari).

Tanssiteatteri Tanssivarpaat ottaa tänä vuonna käsittelyynsä klassikkosadun Prinsessa Ruusunen.

Tanssivarpaat on lasten ja nuorten tanssikoulu, jonka koko vuoden toiminta tähtää tanssisadun valmistumiseen. Prinsessa Ruusunen on hämeenlinnalaisen tanssiteatterin kolmastoista tanssisatu.

Tanssijoita on toista sataa ja heitä ohjaa pitkän linjan tanssinopettaja Minna Kiipula. Lisäksi kokeneemmat tanssijat avustavat pienimpien ohjaamisessa. Harrastajien ikähaitari on kolmesta vuodesta täysi-ikäiseen asti.

Tanssisatu koostuu ryhmätansseista, rooliesityksistä ja kertojan osuudesta. Roolien esittäjät ovat harjoitelleet osuuksiaan kolmesti viikossa ja lisäksi ajoittaisilla lauantaileireillä.

Osassa rooleista on kaksoismiehitys. Näin useampi tanssija pääsee esille. Samalla syntyy varahenkilöjärjestelmä äkillisten sairastumisten tai loukkaantumisten varalta.

– Tänä vuonna tanssijoilla on ollut erityisen paljon sairasteluja. Siitä huolimatta he ovat tsempanneet upeasti, Kiipula kertoo.

 

Keskiviikon näytöksestä osuus hyväntekeväisyydelle

Tanssivarpaat osallistuu tänä vuonna hyväntekeväisyyteen ja lahjoittaa jokaisesta keskiviikon näytökseen myydystä lipusta 50 senttiä Hämeenlinnan turvakodille. Lahjoituskohde päätettiin näytöstyöryhmässä, jossa on Kiipulan lisäksi harrastajien vanhempia.

– Tanssiharrastus tukee lapsen ja nuoren kasvua ja kehitystä monin tavoin. Turvakodinkin toiminnan ytimessä on lapsiperheiden hyvinvointi. Hämeenlinnan turvakoti tekee äärimmäisen tärkeää työtä, ja haluamme tukea sitä omalla panoksellamme, Kiipula kertoo.

– Olemme iloisia yhteistyöstä. Olemme ostaneet lahjoitusrahoilla esimerkiksi kihartimen koulujen juhlia varten ja hankkineet kylpylälippuja, jotka piristävät aina arkea. Jokaisesta lahjoituksesta on turvakodille iso ilo, Kanta-Hämeen perhetyön toiminnanjohtaja Sini Stolt kertoo.

Liput Hämeenlinnan teatterin lipunmyynnistä. Keskiviikon näytökseen kannattaa tiedustella lippuja vielä teatterilta ennen esityksen alkua.

Tanssiteatteri Tanssivarpaiden Prinsessa Ruusunen Hämeenlinnan teatterin päänäyttämöllä tiistaina 21.5. ja keskiviikkona 22.5. klo 18. Kesto 1 h 40 min, ei väliaikaa. Ikäsuositus yli 3 v.

 

Juttuun korjattu kuvatekstissä ollut nimivirhe.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset