Kaupunkiuutiset

Nuoruus ja ystävyys Heinolassa

Teit meistä kauniin

Ohjaaja Tuukka Temonen

Rooleissa Tatu Sinisalo, Roope Salminen, Iiro Panula, Mimosa Willamo, Laura Malmivaara, Tommi Taurula, Lorenz Backmann, Olga Temonen, Lotta Backlund

Apulannasta kertova elokuva on herättänyt paljon keskustelua. Yleisö pitää, suuri osa kriitikoista tuomitsee kliseiseksi, osaa koskettaa nuoruuden tunnot. Vaikka en ole koskaan ollut Apulanta-fani, olen sitä nyt. Bändin synnystä ja alkuvaiheista kertova elokuva tulee liki katsojaa.

Elokuvassa ollaan 1990-luvun alun harmaassa Heinolassa. Vannoutunut punkkari Antti (Roope Salminen) perustaa bändin, johon tulevat mukaan Toni (loistava Tatu Sinisalo) ja Sipe (Teppo Manner). Basistiksi ryhtyy amerikkalainen vaihto-oppilas Amanda (Mimosa Willamo). Kun Amanda palaa kotiin, otetaan bändiin ongelmainen Tuukka (Iiro Panula).

Nopearytmisessä elokuvassa on läsnä yhteiskunnan lama, poikien perhetilanteet, orastavat ihastukset ja rakkaudet, sekä erityisesti kiivaan Tuukan ahdistus. Kun Tuukka vihdoin hymyilee, katsojakin huokaisee. Kaikki näyttelijäsuoritukset ovat vakuuttavia. Teit meistä kauniin kertoo 2000-luvun menestyneimpiin kuuluvan yhtyeen syntytarinan, mutta ennen kaikkea se on nuorisoelokuva. Hyvä sellainen, koska elokuvassa rohkeasti heittäydytään siihen aitouteen, epätoivoon ja kiihkeyteen, mitä nuoruus on.

* * * *

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset