Kaupunkiuutiset

Nur Islam on lähettänyt satoja työpaikkahakemuksia – Neljän tutkinnon mies tahtoisi jo sorvin ääreen

Nur Islam suhtautuu optimistisesti tulevaisuuteen, vaikka satoja työpaikkahakemuksia on jäänyt vaille vastausta. Kuva: Juhani Karvonen

Tervakoskelainen Nur Islam on viimeisten vuosien aikana lähettänyt satoja työpaikkahakemuksia, osan niistä vapaina hakemuksina suoraan yrityksiin ilman että yritykset olisivat ilmoittaneet vapaista työpaikoista. Työhaluista, neljän tutkinnon perheellistä miestä ja kolmen pienen lapsen isää harmittaa, mutta hän haluaa yrittää.

– Pyrin pitämään mielen iloisena, mutta toiminnan puute joskus vähän kyllästyttää.

Islam on kotoisin Bangladeshistä. Hän asui pari vuotta Ruotsissa, kunnes muutti Suomeen suomalaisen vaimon ansiosta. Kotimaastaan hänellä on oikeustieteen kandidaatin ja maisterin tutkinnot. Ruotsissa hän täydensi lakiopintojaan suorittamalla tutkinnon kansainvälisestä ihmisoikeudesta ja politiikasta.

– Suomessa suoritin Hämeen Ammattikorkeakoulussa tradenomin tutkinnon ja valmistuin vuonna 2017. Saan työttömyyskorvausta, mutta haluaisin kunnon palkkatyön. Olen selvittänyt mahdollisuutta palkkatukeen.

Nur Islam ymmärtää suomea huomattavasti paremmin kuin pystyy kieltä puhumaan.

– Kielitaitoni paranisi parhaiten töissä. Puhun äidinkielen bengalin ohella englantia kakkoskielenäni ja ruotsiakin ymmärrän. Suomen laki ei sinänsä ole kovin vaikeaa, mutta lakitekstin ymmärtäminen on, naurahtaa Islam

Opintojen jälkeen Islam on etsinyt töitä aktiivisesti, käytännössä viikoittain.

Kahdesti hän on päässyt haastatteluun saakka. Kummallakin kerralla kyseessä oli Postin työ. Toinen olisi ollut postinjakajana Riihimäen seudulla ja toinen puhelinhaastattelutyössä. Haastattelujen jälkeen ei kummastakaan työpaikasta kuulunut mitään

– Tiedän, ettei suomenkielen taitoni ole paras mahdollinen ja sen suhteen teen töitä koko ajan. En haaveile että voisin Suomessa esimerkiksi asianajajaksi välttämättä edes ryhtyä. Minulla olisi kuitenkin koulutusta esimerkiksi maahanmuuttajien keskuudessa tehtävään kolmannen sektorin työhön, jossa voisin hyödyntää lainopillista osaamistani. Hämeenlinnan seudulla on aika vähän kansainvälisiä yrityksiä, joissa tarvittaisiin vaikkapa englanninkielentaitoisia ihmisiä, Islam miettii.

– En lähde arvailemaan, miksi työllistyminen on niin hankalaa. Yksi syy on varmaan kielitaito. Minulla on omia ideoita ja aion työllistää itseni, jollen muualta saa töitä.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset