Kaupunkiuutiset

Nykyihminen maaseudun haasteissa

Pirttikoskella Iittalassa saa tulevana sunnuntaina 15.7. maailman ensi-iltansa Seppo Holttisen ohjaama ja käsikirjoittama komedia Leppoisaa Someraivoa.

Pirttikosken kesäteatterissa on jo 27 perättäinen esityskesä meneillään. Tämänkertaisen esityksen keskiössä ovat Helsingistä syrjäisen Kalpolan kunnan perimmäiseen Tupasuvannon kylään elämäänsä leppoistamaan muuttaneet Ilmari ja Ansa Kihti. Ilmari on auttamattomasti stressaantunut someriippuvainen urbaani kansalainen, jonka vaimo on päättänyt, että oma punainen tupa ja perunamaa jossain maaseudulla olisivat ainoa lääke miehen sietämättömään olotilaan.

Kaikki ei kuitenkaan lähde rullaamaan Ansan toivomalla tavalla. Kylän kantaväestö tuntuu perinteisin elämäntapoineen varsin oudolta. Tilanne on sama myös päinvastoin nähtynä, sillä kyläläiset tuntuvat olevan varsin varautuneita ja epäluuloisia tulijoita kohtaan, eikä konfliktitilanteiltakaan vältytä.

– Taivaan tosihan on se, että oikeassakin elämässä jo monen sukupolven ajan urbanisoitunut nykyihminen kohtaa maaseudun elämänmenoon jouduttuaan tosi yllättäviäkin haasteita, ja tiedonpuute perusjutuista saattaa lyödä pahastikin silmille. Samoin on tilanne peräkyläläistenkin kohdalla. Älypuhelimet ja netti ovat tuttuja ja tätä päivää, mutta tavat ja tottumukset usein eilistä. Näillä asioilla tässä komediassa siis leikitellään, Holttinen kertoo.

Esityksiä Pirttikoskella on kaikkiaan 13 tiistaisin, torstaisin ja sunnuntaisin aina 5.8 saakka jolloin viimeinen esitys starttaa klo 19.

Leppoisaa Someraivoa Pirttikosken kesäteatterissa Rimmiläntie 2148, Iittala, sunnuntaina 15.7. klo 19.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset