Kaupunkiuutiset

”Nyt jäi luu käteen”

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran sarja-avaus uudella tasolla Kakkosessa jäi tuloksen puolesta valjuksi, kun toinen nousija Kaarina Pojat vei täyden pistepotin luvuin 2–1.

HJS:n maalivahti Ville Kalervon, 28, mielestä molemmilla joukkueilla oli paljon jännitystä ensimmäisellä puoliajalla.

– Emme uskaltaneet pelata omaa peliä, miten normaalisti pelaisimme.

Ensimmäisen puoliajan loppua kohden saimme sen toimimaan. Palkinto tuli maalin muodossa.

– Ensimmäinen puoliaika oli tasaväkinen kaiken kaikkiaan. KaaPokaan ei päässyt huippupaikoille. Heidän avausmaalinsa lähti pakin jaloista enkä nähnyt sitä kunnolla. Pallo pitäisi nähdä. Muuten on vaikea reagoida, Kalervo arvioi.

KaaPo prässäsi vahvasti johtomaalissa ja maalintekijä Niklas Kuusio pääsi käsiksi palloon HJS:n heikosta syötöstä.

– Olimme vähän pulassa KaaPon korkean prässin kanssa. Emme löytäneet keinoja sen aukaisemiseen. Otan ensimmäisen maalin kokonaan omaan piikkiin, sanoi hyvän ottelun pelannut toppari Paavo Ahola.

– Ensimmäisen jakson loppu oli ok. Pääsin antamaan takaisin. Sanoin pallopojalle ennen peliä, että jos teen maalin, tarjoan hänelle jäätelön. Täytyy löytää vielä se poika, Ahola tuumasi.

Ahola tasoitti viisi minuuttia ennen taukosummeria ja teki HJS:n ensimmäisen maalin Kakkosessa. Ahola pääsi kulman jälkitilanteessa huolimattomaan purkupalloon, kun hän haistoi irtopallon ensimmäisenä.

– Hyvään paikkaan tuli HJS-urani avausmaali. Harmi, ettei siitä tullut palkinnoksi pisteitä. Toisella jaksolla pääsimme paikoille, mutta alusta asti pitäisi olla terävämmin liikkeellä.

– Löysimme tiloja ja käytimme niitä pelin edetessä. Päästimme kaksi sellaista maalia, mitä ei olisi pitänyt päästää. Molemmat johtuivat henkilökohtaisista virheistä, Ahola harmitteli.

Kalervo joutui kaatamaan KaaPan vaihtopelaaja Juho Salmisen rankkarin arvoisesti. Kuusio teki rankkarista voittomaalin viisi minuuttia ennen loppua.

Tilanteessa oli pientä huolimattomuutta yhdellä jos toisella.

Tuomarilta oli oikein tuomittu, siinä oli minulta selvä rike. Keltainen kortti oli oikein, siitä ei pitänytkään tulla punaista korttia.

– Molemmilla oli pallonhallintajaksot toisella jaksolla. Me olimme lähempänä maalia, vaikka ihan huippupaikkoja ei ollutkaan. Yksi sarjapiste olisi ollut nollaa parempi, Kalervo summasi.

 

Kalervon rauhallinen olemus ja kokemus ovat HJS:lle tärkeä juttu.

– Pystymme pärjäämään näissä peleissä omalla pelillä. Nyt jäi luu käteen, kun pisteistä pelataan. Sama miten kentällä pimputellaan, jos ei tule tulosta, Kalervo sanoi.

Kalervon debyytti oli vuonna 2009 FC Hämeenlinnan Ykkösen ryhmässä.

– FC Hämeenlinnan viimeinen kausi 2014 jäi väliin loukkaantumisen takia, joten tämä oli minulle ensimmäinen matsi viiteen vuoteen Liiton sarjoissa. Kuluneen talven aikana vain pohkeiden kanssa oli pientä ongelmaa. Ei ole ollut nyt polvivammoja eikä muutakaan.

– Nyt on vastassa paljon parempia vastustajia kuin vuosiin. Pelinohjaus ja oman boksin hallinta sekä jalalla pelaaminen ovat kehitettäviä asioita. Meidän pelitapa on erilainen kuin FC:ssä aikanaan, joten se vaatii myös maalivahdilta enemmän.

Kalervo uskoo HJS:n mahdollisuuksiin.

– Joukkue on asettanut tavoitteeksi top 5 -sijat. Se on hyvä ja realistinen tavoite. Sarjapaikan uusiminen on minimitavoite. En näe syytä, miksi emme voisi olla kärkipäässä. Joukkueessa on paljon potentiaalia.

– Vielä kun paikat ovat ehjänä, miksei tässä pelaisi. Meillä on hyvä porukka. En tässä muuten olisikaan, jos tämä ei olisi hauskaa, Kalervo summaa.

HJS kohtaa MuSan torstaina 10. toukokuuta klo 16 Pullerilla.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset