fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Nyt kaupoille – Keskustan kivijalassa kokeillaan pidempiä aukioloaikoja lauantaisin

Soile Tuominen, Maarit Kivimäki, Sari Hagemeier ja Mira Tuominen toivottavat kaupunkilaiset ostoksille. Moni keskustan kivijalka palvelee toukokuun lauantait pidempään kuin tavallisesti. Kuva: Tuulia Viitanen
Soile Tuominen, Maarit Kivimäki, Sari Hagemeier ja Mira Tuominen toivottavat kaupunkilaiset ostoksille. Moni keskustan kivijalka palvelee toukokuun lauantait pidempään kuin tavallisesti. Kuva: Tuulia Viitanen

Keskustan kivijalassa vastataan nyt asiakkaiden huutoon.

Moni asiakas on sanonut, että lauantai olisi hyvä shoppailupäivä, mutta kivijalan liikkeet sulkevat ovensa kello 14–15. Näin moni ei enää hitaan aamun jälkeen ehdi kaupoille.

Toukokuussa yrittäjät kokeilevat pidempiä aukioloaikoja. Toukokuun neljänä lauantaina kivijalan liikkeet ovat avoinna kello 16 asti.

– Toivon, että mahdollisimman moni yrittäjä lähtisi tähän kampanjaan mukaan, Kaupunkikeskustayhdistyksen palvelupäällikkö Sari Hagemeier sanoo.

Tällä hetkellä mukana on parisenkymmentä liikettä. Auki avoinna olevat liikkeet tunnistaa oransseista ilmapalloista, jotka koristavat avoimia ovia.

– Menemme keskustassakin HPK-hengellä. Tämän kevään väri on ehdottomasti oranssi ja jääkiekkotermejä käyttäen hyökkäämme joka rintamalta, kaupallisen tiimin vetäjä Maarit Kivimäki kertoo.

Perinteisesti toukokuussa etsitään paitsi juhlavaatteita ja valmistujaislahjoja.

– Meillä on keskustassa monipuolinen tarjonta, sanoo Jasmiinan yrittäjä Soile Tuominen.

Hänen mielestään yrittäjien kannattaa puhaltaa yhteen hiileen ja mennä kohti yhteistyötä. Kehittyä voi, kun on valmis kokeilemaan. Lauantain pidemmät aukiolot ovat yksi tällainen yritys.

– Kun ihmiset pysyvät täällä ja lähtevät liikkeelle, se palvelee meitä kaikkia. Nykyään asiakkaat kaipaavat yksilöllistä palvelua, sitä on keskustassa tarjolla.

Keskustassa Reskalla on Amarillon kohdalla laskuri, joka laskee, kuinka moni keskustassa aikaa viettää.

Sari Hagemeierin mukaan laskurista saadaan kokeilun ajalta tietoa, jota voidaan sitten peilata vaikkapa viime vuoden toukokuun lukuihin.

– Tietysti, jos tämä onnistuu, toivomme tästä jatkumoa.

Pimeän kaupan illat on otettu Hämeenlinnassa vastaan hyvin ja myös yrittäjät ovat olleet niihin tyytyväisiä.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset