fbpx
Kaupunkiuutiset

Offsetkolmio porskuttaa vastoin alan kehitystä

Kirjapainoala ei ole täysin ”auringonlaskun toimintaa”. Paperille painettaville tuotteille on vain löydettävä uudenlaiset kohderyhmät.

Tällä ajattelulla toimiva hämeenlinnalainen kirjapainoalan yritys Offsetkolmio on löytänyt omat menestyksen avaimet, joiden avulla se alalle poikkeuksellisesti kasvattaa toimintaansa ja samalla henkilökuntaansa.

Offsetkolmion nykyiset tukijalat ovat kartonkipakkausten painamisessa sekä osoitteellisessa mainosjakelussa. Konekanta on tällä hetkellä aivan maailmantason huippua, mikä osaltaan vauhdittaa liiketoimintaa.

Esimerkiksi Offsetkolmiossa painettuihin elintarvikepakkauksiin kuluttaja törmää jokaisessa isossa elintarvikeliikkeessä. Tietyn automerkin omistaja voi puolestaan saada kirjeen, jota ei naapuriin postiteta.

”Omat” hieman vierastavat

Pakkausten painamisessa lyhyet erikoissarjat tuovat kilpailuedun, valtaviin painossarjoihin ei edes pyritä.

– Joustavuus vaihtaa nopeasti painotyö toiseksi, ja painotyön erityisen korkea laatu ovat meidän kilpailuetujamme. Siksi tuntuu hieman kummalliselta, että Hämeenlinnan seudulla karsastetaan oman paikkakunnan toimijaa, vaikka laadullisesti ja hinnallisesti pystymme varmasti kilpailemaan vähintään tasapäisesti valtakunnan muiden alan yritysten kanssa, yhtiön hallituksen puheenjohtaja Kimmo Jokinen pohtii.

Hän sanoo kuulevansa samanlaisia viestejä myös muilta toimialoilta – oman seudun yrittäjiä karsastetaan omissa hankinnoissa.

Offsetkolmion kasvavasta asiakaskunnasta valtaosa on tällä hetkellä seutukunnan ulkopuolelta. Tuotevalikoimassa ovat edelleen myös yksityisasiakkaiden palvelut, vaikka ylivoimainen valtaosa töistä tulee yrityksiltä. Tuotevalikoimassa ovat muun muassa suurkuvatulosteet, julisteet, myyntienpöytiin sijoitettavat painotyöt, somisteratkaisut ja erilaiset roll up -tuotteet.

Offsetkolmio aloitti vuosikymmeniä sitten perinteisillä painotöillä–lomakkeilla, kirjekuorilla, mainoksilla.

– Nyt on erikoistuttava. Perinteiset painotyöt vähenevät. Meille digipainaminen on yksi osaamisalue, jonka varaan toiminta rakentuu. Nopeus on myös yksi avaintekijöistä, Kimmo Jokinen selvittää.

Digipainaminen mahdollistaa hyvin yksilöllisten tuotteiden tekeminen kohtuuhinnalla.

– Pystymme painamaan yritykselle yksilöityjä osoitteellisia mainoskirjeitä, joissa jokaisessa on valmiiksi saajan nimi ja osoitetiedot. Tämä palvelee monta kaupan alan erikoisliikettä, Jokinen ottaa esimerkin.

Tähän liittyy osaltaan monikanavamarkkinointi, jossa painotyö ja nettimaailma yhdistyvät esimerkiksi niin, että lähetetyn kirjeen perusteella asiakas vastaa yrityksen nettisivuilla. Kokonaisuuden luomisessa vain mielikuvitus on rajana, sillä samaan pakettiin voidaan nivoa harrastukset, työ, automerkit, asumismuodot jne. Osoitetiedostoista rakentuu monenlaisia kokonaisuuksia.

– Tämä on voimakkaasti kasvava sektori, vaikka kirjapainoala kokonaisuudessa hieman hiipuu, Kimmo Jokinen vakuuttaa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset