fbpx
Kaupunkiuutiset

Ojoisille halutaan omakotitontteja

Hämeenlinnan seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto pyytää Hämeenlinnan kaupungilta muutosta asemakaavaan – muutoshakemus koskee seurakuntayhtymän omistamaa, pinta-alaltaan 9 873 neliömetrin rakentamatonta tonttia Ojoisten kaupunginosassa, Kiiskentien, Peninpolun ja Killintien varrella.

Seurakuntayhtymä esittää, että tontti jaettaisiin kymmeneksi omakotitalotontiksi, joiden pinta-alat vaihtelevat 813–1 141 neliömetrin välillä. Rakennusoikeutta tonteille tulisi 200 neliömetriä, jonka lisäksi voisi rakentaa 60 neliömetrin talousrakennuksen.

Tontti on nykyisin kaavoitettu yleisten rakennusten kortteliksi, ja sille on aikoinaan ajateltu rakentaa seurakuntatalo tai kirkko. Seurakuntayhtymällä ei kuitenkaan ole tarvetta niiden rakentamiseen Ojoisten alueelle. Alueelle ei rakenneta uutta tietä.

Rengon pappilan kiinteistön myynti etenee. Kirkkoneuvosto vahvisti lopulliseksi kauppahinnaksi 281 500 euroa. Kirkkoneuvosto esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle kiinteistön myymistä korkeimman tarjouksen jättäneelle Victorian Rose Oy:lle. Kirkkovaltuusto käsittelee kauppaa joulukuussa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset