Kaupunkiuutiset

Olemme kukin oman kulttuurimme tuotteita – Hauskaa munatotipäivän aattoa?

Teppo Turja. Kirjoittaja on Hämeenlinnan perussuomalaisen valtuustoryhmän puheenjohtaja.

Olemme ihmiskunnan keskellä oma ainutlaatuinen joukkomme, vaikka geeniperimästämme löytyykin merkkejä kaikista ilmansuunnista. Aineellisista rakennusosistamme huolimatta olemme sen kulttuurin tuotteita, jonka keskellä olemme saaneet omaksua arvomme ja tapamme. Me suomalaiset.

 

Olisi henkistä väkivaltaa estää vaalimasta kansallista kulttuuriperintöämme vieraiden elämäntapojen rinnalla. Tällaista pyrkimystä meille silti vaivihkaa tyrkytetään ehtona suvaitsevaisuudelle. Esimerkiksi kristilliset symbolit halutaan repiä alas muka vähemmistöjä loukkaavina.

 

Saat kuitenkin pitää kiinni itsellesi tärkeistä asioista. Saat edelleen viettää tai olla viettämättä joulua, pääsiäistä ja juhannusta. Ehkä joku kutsuukin jouluaattoa mieluummin munatotipäiväksi siteeraten pappi ja filosofi Jonathan Boucherin runoa vuodelta 1775. Mikäpä siinä, mutta enemmistön on saatava pitää arvokkaat juhlansa kenenkään tyrkkimättä niitä maan alle.

 

Venäjällä sosialidemokraattisessa puolueessa vähemmistö kaappasi vallan enemmistön nenän edestä voidakseen käynnistää väkivaltaisen vallankumouksen. Tämä tapahtui yksinkertaisesti siten, että vähemmistö alkoi kutsua itseään enemmistöksi (bolševikit) ja samalla enemmistöä vähemmistöksi (menševikit). Jo tuolloin medialla oli asiaan ratkaiseva vaikutus. Leninin johtamat bolševikit perustelivat silmänkääntötemppuaan erään lehden näkemyksillä.

 

Tänäänkin äänekkäät vähemmistöt pyrkivät arvojen vallankumoukseen. Niiden miehittämä valtamedia välittää malleja siitä, miten sinun ja minun on asennoiduttava mihinkin; mitkä aatteet ovat hyväksyttäviä ja mitkä arveluttavia. Kun esität yhteiskunnallisesti oleellisia faktoja, viestisi saatetaan tuomita syrjiviksi. YK:n ihmisoikeuksiin sisältyvä mielipiteen- ja sananvapaus ei enää kuulukaan sinulle. Marssi kohti totalitarismia näyttää alkaneen.

 

On syytä olla tarkkana. Erityistä huolta pitää kantaa heistä, jotka ovat alttiina manipuloinnille. Lasten oikeuksien vinon tulkinnan varjolla on mahdollista tuputtaa suodatuskyvyttömään maaperään outoja aatteita. Ne uhkaavat mitätöidä kaiken, joka kiistattomasti muodostaa henkisen pohjan turvalliselle, tasa-arvoiselle, heikoista huolta pitävälle sivistyksellemme.

 

Jouluiloa sinulle ja läheisillesi.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset