Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Oliver on stadionrockia pikkukaupungista

Tero Kaihola (vas.), Jari Väyliö, Peter Miinala ja Lasse Hietala päättävät kesäkiertueensa Hämeenlinnaan. Kuva: Jaakko Manninen
Tero Kaihola (vas.), Jari Väyliö, Peter Miinala ja Lasse Hietala päättävät kesäkiertueensa Hämeenlinnaan. Kuva: Jaakko Manninen

Ensi lauantaina Albertin lauteille nouseva Oliver on vuonna 2003 Virroilla perustettu rockyhtye, joka oman määritelmänsä mukaan soittaa stadionrockia pikkukaupungista.

– Oikeastaan ihan alusta asti lähdettiin suhteellisen mahtipontiselle linjalle ja haluttiin kappaleisiin paisuteltuja kertosäkeitä, orkesterin pääasiallinen biisinikkari ja laulaja-kitaristi Jari Väyliö kertoo.

– Muutenhan me olemme juuri sellaisia kuin olemme, hiekkatien päästä kotoisin. Meitä eivät Suur-Helsingin kotkotukset kiinnosta ja bändin kyky kohdata ihmisiä tulee juuri siitä pikkukaupungin pohjavedestä.

Radio Suomen soittolistoilla taajaan soinut Oliver on tehnyt kolme pitkäsoittoa, mutta yhtye päätti sittemmin luopua albumiformaatista julkaisten vain singlejä. Vuosien 2014-2018 kappaleista kasattiin kuitenkin kokoelmalevy, joka julkaistiin viime vuonna.

Väyliön mukaan bändi on viime vuosina satsannut erityisesti kappaleiden sanomaan.

– Jonkinlainen iso käännekohta oli Balladi yksinäisille, jonka ensimmäinen live-esitys oli muuten Hämeenlinnassa, Väyliö muistaa.

– Siitä tuli aivan valtavasti palautetta ja meille lisää rohkeutta käsitellä myös vakavampia asioita. Keikoista on tullut yhdessä yleisön kanssa vietettyjä erityisiä hetkiä, jotka ovat voimaannuttavia molemmin puolin.

Oliverin nykyisessä kokoonpanossa soittavan bändin perustajajäsenet Väyliö ja rumpali Tero Kaihola sekä basisti Lasse Hietala ja kitaristi Peter Miinala.

– Musiikilliset vaikutteemme ja esikuvamme tulevat englantilaisesta ja amerikkalaisesta popista ja rockista. Kitaravetoisesti mennään ja omasta elämästä kumpuavin sanoituksin, Väyliö analysoi.

Yhtye tekee vuosittain kolme kiertuetta. Erityisen vahvaa aluetta Oliverille ovat Seinäjoen, Jyväskylän ja Tampereen seudut.

Tämän kesän 15 keikan kiertue päättyy Hämeenlinnaan. Väyliö esiintyy ennen bändin keikkaa soolona kello 20 Cafe Bar Skogsterissa.

– Olen vuosien saatossa myynyt meille 500 keikkaa, mutta päätin viimein antaa itselleni potkut siitä hommasta, Väyliö sanoo.

– Nyt olemme päässeet Dex Viihteen talliin ja aikataulut on aika pitkälle suunniteltu jo seuraavalle kolmelle vuodelle.

Oliver la 10.8. klo 21.30 Albertin kellarissa. Vapaa pääsy.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset