fbpx
Kaupunkiuutiset

Olli Larjo ja Katri Stenberg loivat maalaus- ja veistospuutarhan

GalleriaKONEessa on esillä kuvanveistäjä Olli Larjon ja taidemaalari Katri Stenbergin yhteinen 50-vuotissyntymäpäivänäyttely.

– Emme ole viettäneet häitä tai juurikaan muita yhteisiä juhlia, joten päätimme järjestää yhteisen näyttelyn, kun täytämme molemmat 50 tänä vuonna, Larjo ja Stenberg kertovat.

– Muutimme Hämeenlinnaan vuonna 1997 ja meillä on ollut täällä aina kasvimaa tai pieni puutarhapalsta. Näyttelyä valmistaessamme kasvatimme taimia ja tutkimme kasveja, minä puusta veistämällä ja Katri maalaamalla, Larjo juttelee.

Katri Stenberg on syntynyt Kuopiossa ja valmistunut Kuvataideakatemiasta vuonna 1989. Olli Larjo on kotoisin Kuhmoisista ja valmistunut kuvanveistäjäksi Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 1997.

– Tapasimme Vanhan kuppilassa ja olemme olleet yhdessä vuodesta 1991, taiteilijapariskunta muistelee.

Larjo leikittelee mittakaavalla

Näyttelytilan keskellä on Larjon suuri tienpientareen kukkia ja rikkaruohoja kuvaava puuveistossarja. Puuveistosten lisäksi näyttelyssä on myös pieniä pronssiveistoksia. Pronssiveistokset ovat eräänlaisia taiteilijan omakuvia. Pienissä pronssiveistoksissa puutarhuri, ”Jäbä” yrittää viljellä humanismin puutarhaa.

– Suurempia puuveistoksia katsoessa voi kokea olevansa osa pienveistosten tarinaa, Larjo tuumii.

Tuoretta satoa Taidekasarmilta

Katri Stenbergin akryylimaalauksissa korostuu kasvien ja taustan suhde. Kasvit kertovat tarinaa, jota ikkunan läpi näkyvä, tai siitä heijastuva ympäristö korostaa. Näkymät ovat pääosin työhuoneen ikkunasta Poltinaholta, mutta teos ”Kolme etsii kotia” kuvaa Kanakoulun maisemia.

Kaikki Puutarha-näyttelyn teokset ovat syntyneet tämän vuoden aikana pariskunnan työhuoneilla Poltinahon Taidekasarmilla. Uusimman pronssiveistoksensa Larjo viimeisteli maanantaina. Hämeen kulttuurirahasto ja Taiteen edistämiskeskus ovat tukeneet näyttelyä.

Olli Larjon ja Katri Stenbergin Puutarha on esillä GalleriaKONEessa Verkatehtaalla 21.10. asti.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset