fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Olli-Pekka Lappalainen tatuoi asiakkaansa käsivarteen Hämeen Linnan – "En keksi toista yhtä hyvää symbolia kaupungille"

Hiukan punoittaa vielä. Olli-Pekka Lappalainen nappasi kuvan tekemästään Hämeen Linna -tatuoinnista. Käsivarren kokonaisuus saa seurakseen ainakin levysoittimen.

Ei sitä joka päivä tule tatuoineeksi kaupungin maamerkkiä iholle, myhäilee Olli-Pekka Lappalainen. Pari viikkoa sitten hän tatuoi.

Unique Art -tatuointiliikkeen paikkakuntalainen asiakas halusi käsivarteensa Hämeen Linnan symbolisoimaan rakkautta, jota hän tuntee kaupunkia kohtaan.

Lappalainen työsti Linnan kuvaa ihoon kolme tuntia.

Kotkasta Hämeenlinnaan kymmenen vuotta sitten muuttanut Lappalainen työstää nyt ensimmäistä Hämeenlinna-aiheisen tatuointiaan. Aikaisemmin hän on saanut olla tekemässä Tampere-tatuointia, johon kuuluivat esimerkiksi Tammerkosken silta ja Raipe Helmisen kasvot.

– Hämeen Linna on kaupungin merkittävin maamerkki. En keksi toista yhtä hyvää symbolia kaupungille, hän miettii.

Käsivarteen tehtävästä Hämeenlinna-tatuoinnista tulee suunnilleen puolen hihan mittainen.

Linnan lisäksi tatuointiin tulee muitakin kaupungin symboleja sekä pala asiakkaan harrastusmaailmasta: ainakin pätkä Sibeliuksen hymniä ja rakas levysoitin.

– Asiakas tuo aiheen, mutta luottaa tekijän taiteelliseen vapauteen.

Tatuointiartisti tietää, että kotiseututatuoinnit otetaan rakkaudesta paikkakuntaan. Kotiseutuun liittyvien tatuointien trendiä hän ei ole huomannut.

Lappalaisen mielestä tatuointi on kuin statement tai mailimerkki. Musteeksi iholle ikuistettavaan paikkakuntaa on aina erityinen suhde.

– Yleensä tatuointi halutaan silloin, kun on muuttanut pois ja ikävöi takaisin, tai on paikkakunnalle syvästi juurtuneena, kuten Hämeen Linna -tatuoinnin tapauksessa.

Lappalainen on taiteellisten kollaasien rakentaja, joten kotiseututatuointien teko on hänelle mieluista. Usein tatuoinneissa yhdistyy monta tekijää.

Hämeenlinna-tatuointia valmistellessaan Lappalainen hankki ensitöikseen tarkan valokuvan Hämeen Linnasta. Hyvän valotuksen ansiosta tatuoinnista saa kolmiulotteisen kuvan.

– Hämeen Linnaa oli mielenkiintoista tatuoida jo paikan historian vuoksi. Linnaa on tullut itsekin tutkittua pikkupoikien kanssa.

Lappalaisen tyyli on realistinen. Siksi valokuvamaisen tarkka työ sopii hänelle.

– Kun skaala on pieni, on tehtävä tosi tarkkaa työtä. Ihoa tatuoitaessa ei pysty kumittamaan.

Linna kuitenkin onnistui.

– Olisihan se ammattikuvataiteilijana noloa, jos kuva ei olisi onnistunut, Lappalainen naurahtaa.

Tatuoinnin ottaja ei halua nimeään julkisuuteen. Olli-Pekka Lappalainen päivittää projektiensa etenemistä Instagramissa Illo79-tilillä.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset