Kaupunkiuutiset

Olympiakadulla kaahaaminen 
aiheuttaa pahoja vaaratilanteita

Turuntieltä Ahvenistolle kääntyvä Olympiakatu sai kesän alussa uuden kevyen liikenteen väylän ja tienpätkän liikennejärjestelyt muuttuivat.

Alueella asuva Jerry Ala-Leppilampi on huolissaan, että kohta Olympiakadulla kolahtaa.

– Kadulla on paljon trafiikkia etenkin näin kesäisin, kun maauimala ja FlowPark ovat auki, hän sanoo.

– Liikenteessä on valtavasti jalankulkijoita, pyöräilijöitä, mopoautoja ja bemareillakin ajavaa nuorisoa. Uusi pyörätie on hieno juttu, mutta liikennejärjestelyt kaipaavat viilausta.

Alueella on 30 kilometrin nopeusrajoitus, mutta sitä ei Ala-Leppilammen mukaan juurikaan noudateta.

– 12-vuotias tyttäreni on kertonut nähneensä tässä useita kertoja paniikkijarrutuksia, kun esimerkiksi pyörätien korkea rotvallin reuna tulee Turuntieltä kääntyjälle yllätyksenä.

– Itse olen monesti nähnyt tässä ajettavan vauhtia, joka on lähempänä kahdeksaakymppiä, joten kyllä esimerkiksi jonkinlaiset hidasteet olisivat tarpeen.

Vanha kääntymisväylä Olympiakadulta maauimalalle on nyt pyörätietä, mikä aiheuttaa sekin sekaannuksia.

– Parikin kertaa olen nähnyt, kun joku auto laskettelee tietä alaspäin Olympiakadulle ja rysäyttää pyörätieltä alas, Ala-Leppilampi kertoo.

– Ehkä olisi hyvä laittaa mäkeen sellaiset tolpat, joista auto ei pääse läpi.

Eniten asukasta kuitenkin askarruttaa pyörätieltä kääntyminen etelän suuntaisille kaduille.

– Olympiakadun pyörätiehen on tehty luiskat Ratsumestarintien ja Tallimestarintien kohdalle. Ajatuksena on varmaankin, että näistä pyöräilijä pääsee kääntymään noille kahdelle kadulle.

– Luiskat ovat kuitenkin keskellä risteystä, joten mitään suojatietä ei tietenkään niiden kohdalla ole. Ahvenisto on suosittu ulkoilualue ja koulujen alettua tätä kulkee varmasti paljon luokkia. Kyllä hirvittää ajatella, mitä tässä vielä ehtii tapahtua.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

28.11.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

30.11.2020