fbpx
Kaupunkiuutiset

Oma Hämeen valmistelu jatkuu yhtenäisenä

Maakunnan sote-valmisteluiden ympärillä on ollut kuohuntaa, kun Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä (FSHKY) ja Hattulan kunta ovat suunnitelleet palvelujensa ulkoistamista. Forssan seudulla suunnitellaan kokonaisulkoistamista, joka koskettaisi noin 1150 hyvinvointikuntayhtymän työntekijää. Hattulan ulkoistamissuunnitelman laajuus on vielä määrittelemättä.

Oma Häme -hanke tiedotti perjantaina, että sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksen valmistelu jatkuu suunnitelmien mukaisesti. Kaikki Kanta-Hämeen kunnat, Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri, Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymä ja Hämeen liitto ovat edelleen hankkeessa mukana. Oma Hämeen ohjausryhmän mukaan maakunnan sote-valmistelulle on yhteinen tahtotila.

– Maakunta kävi tärkeät ja selventävät keskustelut Oma Hämeen valmistelusta ja ulkoistamissuunnitelmista. Oma Häme jatkuu yhteiseltä pohjalta, sanoo projektipäällikkö Jukka Lindberg.

– Hankkeella on kaikki edellytykset onnistua yhteisissä tavoitteissa. Oma Hämeestä saadaan Paras Häme.

Ohjausryhmä kokoontui viime viikolla ylimääräiseen kokoukseen käsittelemään ulkoistamissuunnitelmien vaikutusta Oma Häme –hankkeen jatkovalmisteluun. Ohjausryhmä päätti, että Oma Häme –valmistelun sisällä voidaan toteuttaa erilaisia palvelutuotantoratkaisuja, mutta ne edellyttävät sitä, että valmistelu tapahtuu yhteistyössä yhteisen maakuntavalmistelun sisällä.

Jatkossa sekä Hattulan kunta että Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä (FSHKY) tiedottavat aktiivisesti paikallisesta valmistelustaan Oma Häme –hankkeen projektiryhmälle. Ennen mahdollisten ulkoistamissopimusten solmimista pyydetään lausunto Oma Häme –ohjausryhmältä. Hattula ja FSHKY ovat tietoisia siitä, että ulkoistamissopimuksilla ei voi kiertää tulevaa lainsäädäntöä, joka muuttaa sote-palvelujen tuotannon maakunnalliseksi.

Hattulan kunnanjohtaja Lauri Inna kiitteli ohjausryhmän kokousta rakentavasta keskustelusta ja hyvästä hengestä.

– Oma Häme on tällä hetkellä varmasti vahvempi kuin koskaan tämän yhteisen suunnittelun jälkeen, Inna uskoo.

– Keskeistä on se, että nyt esimerkiksi Hattulan osalta pääsimme perusteellisesti selvittämään suunnitelmiamme. Turhat pelot ja luulot yhdessä tekemisen esteistä on hävitetty täydellisesti.

Projektiryhmän puheenjohtaja ja Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymäjohtaja Juha Heino ei omasta pyynnöstään jatka projektiryhmän puheenjohtajana. Hän jatkaa projektiryhmän jäsenenä. Projektiryhmän puheenjohtajaksi valittiin Oma Hämeen projektipäällikkö Jukka Lindberg.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset