fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Oma kasvatti valmennusjohtoon – HPK julkisti odotetusti Matti Tiilikaisen sopimuksen

Matti Tiilikainen on HPK:n seuraava päävalmentaja. HPK tiedotti päävalmentajasopimuksen olevan 2+1 -vuotinen.
Matti Tiilikainen on oma kasvatti. Kuva: Pertti Koivunen
Matti Tiilikainen on oma kasvatti. Kuva: Pertti Koivunen

HPK julkisti keskiviikkona seuraavan päävalmentajan nimen. Odotetusti Matti Tiilikainen on uusi valmentaja. Sopimus on 2+1 -vuotinen.

Tiilikainen on HPK:n oman talon poika. Hän on toiminut Kerhon junioripuolella pelaajana ja valmentajana. HPK:n U20-joukkueen päävalmentajana hän on ollut voittamassa Nuorten SM-liigan Suomen mestaruuden keväällä 2017 ja keväällä 2018 HPK:n nuoret saavuttivat Nuorten SM-liigan runkosarjan voimassaolevan piste-ennätyksen.

Kaudesta 2018–19 lähtien Tiilikainen on ollut DEL2-liigan Frankfurt Löwenin päävalmentaja. Viime kaudella Tiilikaisen valmennuksessa saksalaisjoukkue voitti runkosarjan ja eteni finaaleihin jääden toiseksi.

32-vuotias Tiilikainen oli asian tullessa julkisuuteen helpottunut ja onnellinen.

– Osaltaan tuntuu myös jopa hieman uskomattomalta. Joskus oli tarkoitus pelata HPK:n edustusjoukkueessa, mutta en ollut tarpeeksi hyvä. Valmentajana pääsin lähemmäksi ja lähemmäksi, nyt se on totta. Koetetaan olla luottamuksen arvoinen, Tiilikainen kommentoi.

Mielekäs haaste

Tiilikaisen mukaan ratkaisuun ei ollut yhtä syytä.

– Saksassa on ollut hieno projekti käynnissä, mutta koin haasteen Hämeenlinnassa mielekkääksi. HPK menee jatkuvasti eteenpäin, Tiilikainen sanoi.

Tiilikainen tietää, että hämeenlinnalainen jääkiekkoyleisö varmasti vertailee mestarivalmentaja Antti Pennasen aikaa ja Tiilikaisen kautta.

– Jos mietitään vaikka HPK:n junioripolkua. Ensin oli Jussi Tapola, sitten Antti Pennanen, Olli Salo ja minä. Myös Saksassa tehtiin vertailua kun täälläkin oli menestytty. En voi olla kuin oma itseni, Tiilikainen sanoo.

– Pelaajia vertaillaan, valmentajia vertaillaan ja johtajia vertaillaan. Se on osa tätä hommaa ja sitä en voi hallita.

Yksi unelma toteen

Tiilikainen ei vielä halua tuoreeltaan puhua siitä millainen suunnitelma hänellä on HPK:ta varten. Hän vetoaa siihen, että haluaa kunnioittaa molempien seurojen – nykyisen ja tulevan työnantajan – tätä kautta.

– Se, minkä haluan sanoa, on, että HPK:ssa on vahva pohja. Se perustuu siihen, että uskalletaan olla rohkeita. Tulen hyviin olosuhteisiin, Tiilikainen kuittaa.

Kun pelaajaura ei ottanut tuulta alleen, Tiilikainen lähti mukaan HPK:n junioripuolen valmennukseen kaudella 2008–09, kun hän pääsi “monitoimimieheksi” Jussi Tapolan valmentamien HPK:n A-nuorten matkaan. Tapolan kanssa vedetyn kauden jälkeen hän nousi Pennasen apuvalmentajaksi samassa ikäluokassa.

Nyt hän on seuran päävalmentaja. Suurta tunneryöppyä se ei ole Tiilikaisessa kuitenkaan herättänyt – vaikka yksi unelma toteutuukin.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset