Kaupunkiuutiset

”Omaa kehoa kannattaa kuunnella”

Selkää kivistää. Hartioita painaa. Niskaa särkee. Päätä puristaa. Ehkä myös ahdistaa.

Tuttuja juttuja näyttöpäätteen ääressä istuville työläisille, jotka saattavat olla suurin lihasten pehmittelyä tarvitseva ryhmä.

– Suomalaisilla on tapana hakeutua hierontaan vasta silloin, kun oireet ovat jo kovia. Harvoin yksi kerta riittää, se on lähinnä ensiapua, urheiluhieroja Niina Tokeensuu huomauttaa.

Työperäiset niska-hartiaseudun ongelmat ovat yleisiä. Liian usein niitä vastaan lähdetään taistoon buranan voimin. Tuloksena jumitilat alkavat häiritä arkea ja unta.

– Hieronta helpottaa pahimpaan olotilaan. Yhtä lailla tärkeitä ovat liikunta, ravinto ja lepo. Omaa kehoa kannattaa kuunnella.

Kaikille näille tuntuu olevan vaikea raivata aikaa nykykiireessä. Vaikka kuntoilijatkin harjoittelevat nykyään jo kovaa, Tokeensuun mukaan lihashuolto on usein retuperällä.

– Se unohtuu helposti. Entiset urheilijat aloittavat usein treenaamisen vanhasta muistista liian kovaa. Hieronta on hyvä lisä myös aktiiviliikkujalle, Janan ja Paukun riveissä takavuosina pesäpalloa pelannut Tokeensuu huomauttaa.

– Ideaali olisi käydä ennaltaehkäisevässä hieronnassa säännöllisesti. Jos tilanne on paha, tarvitaan parin kolmen viikon sisällä tapahtuva viiden kerran hierontakuuri.

Viulunkielet pehmeiksi

Hieronnalla pehmitetään viulunkieliksi pingottuneita lihaksia.

– Samalla se parantaa aineenvaihduntaa ja helpottaa imunestekiertoa eli poistaa haitta-aineita elimistä, Tokeensuu selventää.

Urheiluhieroja suunnittelee yhdessä asiakkaan kanssa myös vahvistavia lihasharjoitteita, joiden on tarkoitus tukea arkea.

– Voin vinkata, mistä lähteä liikkeelle. En tee kuitenkaan personal trainerin hommia.

Talvella hieronnan merkitys korostuu, kun pelkästään hytinä nostaa hartiat korviin.

– Hieronnan tarve kasvaa kylmässä, ja talvellahan paiskitaan kesää enemmän töitä.

Kesän kynnyksellä urheiluhierojaksi valmistuneen Tokeensuun käsittelyyn pääsee tutustumistarjouksin. Hän aloittaa työnsä Turengin Kuntovireessä heinäkuun alussa.

– Teen tarvittaessa myös kotikäyntejä, jos asiakas ei pääse syystä tai toisesta vastaanotolle, myös seuroille ja yrityksille palveluja tarjoava Tokeensuu sanoo.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset