Kaupunkiuutiset

Omaishoitajien viikko käynnistyy

Valtakunnallista omaishoitajien viikkoa vietetään 20.–25.11. Viikon aloittaa sunnuntaina 20.11. omaishoitajien kirkkopyhä, jolloin Hämeenlinnan kirkossa on klo 10 jumalanpalvelus ja sen jälkeen seurakunta tarjoaa keittolounaan omaishoitajille Rauhankatu 14 seurakuntatalolla.

Omaishoitajien kirkkopyhää vietetään myös Lammin, Tuuloksen, Hauhon, Kalvolan, Hattulan (kirkkokahvi) ja Janakkalan seurakunnissa eri tavoin.

Maanantaista keskiviikkoon 21.–23. 11. klo 10–20 Hämeenlinnan Seudun Omaishoitajat ja Läheiset yhdistys esittelee toimintaansa Hämeenlinnan pääkirjastossa, Lukiokatu 2. Kaikkia omaishoidosta kiinnostuneita toivotetaan tervetulleiksi saamaan tietoa yhdistyksen toiminnasta, keskustelemaan ja kyselemään neuvoa itseään askarruttaviin kysymyksiin. Lisäksi yhdistyksen edustajat myyvät paikalla arpoja, käsitöitä ja painotuotteita.

Omaishoitajaviikon pääkirjastolla avaa maanantaina 21.11. klo 10.30. Hämeenlinnan Seudun Omaishoitajat ja Läheiset yhdistyksen puheenjohtaja Marja-Leena Lehtinen, musiikista vastaa huilisti Yrjö Hauskala.

Omaishoitajaviikolla järjestetään kolme tilaisuutta, jotka ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. Ensimmäinen tilaisuus pidetään maanantaina 21.11. klo 17–19 Kumppanuustalon auditoriossa ja siellä aiheena on Pari muuttujaa parisuhteessa – rikkaus vai rasite? Luennoitsijana toimii Timo Korpinen Perheasiain neuvottelukeskuksesta. Toinen luento toteutetaan pääkirjaston musiikkisalissa tiistaina 22.11. klo 13–14. Esityksen aiheena on asuminen ja hoiva, joista kertoo Hämeenlinnan kaupungin palvelujohtaja Satu Ala-Kokko.

Omaishoitajaviikon viihteellisempää puolta edustaa näyttelijä Risto Aution musiikillinen lämminhenkinen ja tarinallinen tuokio, jonka on nimeltään Iloisesti lähekkäin – läheisen auttamista lämmöllä. Tilaisuus on keskiviikkona 23.11. klo 13–14.30 pääkirjaston musiikkisalissa ja se sisältää kahvitarjoilun.

Lisäksi torstaina 24.11. klo 14–17 Virekoti Vanajassa Kikaristonkatu 41 vietetään avoimien ovien päivää. 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset