Kaupunkiuutiset

Mielipide: Omaishoitajille sopeutumisraha

Kansanedustajat ja virkamiehet eivät työn loputtua putoa tyhjän päälle, vaan saavat sopeutumisrahan tai ns. kultaisen kädenpuristuksen ja duunaritkin saavat sen vaatimattoman työttömyyskorvauksen.

Omaishoitajat putoavat täysin tyhjän päälle, jos ei sitten satu olemaan eläke pohjalla.

Joku nyt tuumaa että ”hakekoot toimeentulotukea”, mutta kun on pienellä omaishoidontuella niin tarvitseeko jälleen nöyristellä hattu kourassa, pahimmillaan samojen virkamiesten edessä, joilta olet omaishoidon tukea anonut ja saanut niskaasi välillä kaikkea muuta kuin kansalaisluottamusta.

Kyllä omaishoidontuen pitäisi jatkua vielä hoito tilanteen loputtuakin ainakin jokusen kuukauden, kun on tehty lujaa työtä 24/7 erittäin pienellä palkkiolla, ilman normaalin työsuhteen etuja ja työsuojelumääräyksiä.

Heti perään alkaa surutyö omaisen jouduttua laitokseen tai kuoleman korjatessa omaisen on aika käsittämättömän runsaiden hautauskulujen ja paperisodan.

Tolpilleen pääsy vie aikansa, arjen sankarikin on ihminen, jota ei saa jättää yksin taloudellisten ja henkisten paineiden vuoksi, hyväsydämisiä olemme, mutta orjia emme saisi olla.

Jorma Talikka, Janakkala

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset