Kaupunkiuutiset

Omaishoitajuus puhuttaa

Omaishoitajuus puhuttaa mielenterveysomaistyössä. Lyhyet hoitojaksot ja avohoidon lisääntyminen siirtävät hoitovastuuta omaisille, mutta milloin kyseessä on omaishoitajuus?

Moni psyykkisesti sairastuneen omainen ei tunnista itseään omaishoitajaksi. Sairastuneen tila on voinut hitaasti paheta vuosikausien aikana. Tunnistetaanko mielenterveyspuolella ylipäätänsä omaishoitajuus? Onko omaishoitajaksi ryhtymisestä ja siihen liittyvistä tehtävistä sovittu? Saako omainen riittävästi tietoa läheisensä asioista, jotta hän pystyy hoitamaan tehtäväänsä?

Mielenterveysomaisilla on yhtäläinen oikeus saada tekemästään työstä korvaus. FinFami – Kanta-Hämeen mielenterveysomaiset -yhdistys järjestää keskiviikkona 8.10. klo 17 tilaisuuden, jossa on tarkoitus keskustelemalla kerätä ajatuksia ja kokemuksia aiheeseen liittyen. Tilaisuus järjestetään yhdistyksen toimitiloissa Kumppanuustalossa (huone 101, Kirjastokatu 1, Hml).

Tilaisuus on kaikille avoin eikä siihen tarvitse ilmoittautua etukäteen. Lisätietoja voi kysellä minna.hotta@omaisyhdistys.com tai 040455216.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset