fbpx
Kaupunkiuutiset

Omaleimaisuus valttina

Hämeenlinnalainen Viola&Max poikkeaa muista vaate-, kenkä- ja sisustusliikkeistä siinä, että myynnissä on vain sellaisia tuotteita, joita kukaan muu ei kaupungissa tarjoa.

– Omaleimaisuus on meidän valttimme, yrittäjä Anu Iso-Kokkila–Vähänen kertoo. Hän pyörittää perheyritystä yhdessä miehensä Kim Vähäsen ja neljän työntekijän voimin.

– Samaan aikaan etsimme koko ajan uusia tuotemerkkejä, jotka sopivat meidän palvelukokonaisuuteen. Meillä on myös muutaman merkin maahantuonti. Tästä kaikesta rakentuu liikkeen omaleimainen kokonaisuus, Viola&Maxin yrittäjä kertoo.

Hän sanoo myös aktiivisten asiakkaiden vaikuttaneen liikkeen tuotevalikoimaan. Kun on kysyntää jostakin merkistä tai tuotteesta, niin sellaista myös hankitaan myytäväksi. Nykyisiä tuotemerkkejä ovat esimerkiksi Gant, Tommy Hilfiger, Makia ja Esprit ja sisustuksessa Aarikka, Pipstudio, Esprit, Gant Home ja luonnonkosmetiikkaa, kuten käsintehtyjä saippuoita ja pyykkietikkaa valmistava Ruusu ja Rosmariini. 

– Tarjonta kattaa kaikenikäiset, mikä on meidän yksi linjaus. Silti tuotteet ovat muodin mukaisia ja ajan trendejä seuraavia.

Seitsemän vuoden ikään ehtinyt monialainen yritys on kasvanut voimakkaasti sekä palvelutarjonnaltaan että toimitiloiltaan “peruskouluikäiseksi” varttumisen aikana. Kymmenen neliön ensimmäinen myymälä on paisunut kauppakeskus Tavastilan nykyisiin 700 neliömetrin liiketiloihin.

– Palvelutarjonta on kasvanut koko ajan ja lisää on luvassa, Anu Iso-Kokkila–Vähänen naurahtaa koko ajan myös kiirettä lisäävästä liiketoiminnan paisumisesta.

– Seuraavaksi meille tulee ajanvaraukseen perustuva jalkaterapia, mutta se vie opiskelujen vuoksi vielä hieman aikaa.

 

Keväällä liike laajeni merkittävästi. Samalla tuotevalikoimaan tulivat muiden muassa sisustustarvikkeet sekä miesten asusteet. Kenkäosasto kasvaa koko ajan. Uusinta uutta tällä saralla ovat lasten ja aikuisten paljasjalkakengät.

– Miesten pukuja emme myy, sillä kaupungissa on jo miehiä hyvin palveleva asusteliike. Muita miesten tuotteita kengistä alkaen on kuitenkin nyt valikoimissamme.

Anu Iso-Kokkila-Vähänen sanoo yrityksen keskittyvän tuotevalikoimassaan enemmän arkiasusteisiin kuin juhlatamineisiin.

– Me palvelemme myös kehitysvammaisia sekä liikuntarajoitteisia ikäihmisiä. Autamme esimerkiksi pukemisessa, jos asusteiden ja erityiskenkien kokeilu ei onnistu omatoimisesti, Anu Iso-Kokkila–Vähänen lupaa.

Tulevaisuudessa on luvassa myös jalkaterapiaa, mutta jo nyt myynnissä on erilaisia erikoiskenkiä tukemaan asiakkaan kävelyä kulloisenkin erityistarpeen mukaan.

– Henkilökohtainen palvelu korostuu tällaisissa tuotteissa. Sen vuoksi kannattaa varata etukäteen aika mittauksia ja sovituksia varten, niin onnistumme valitsemaan asiakkaalle hänen tarpeittensa mukaiset kengät tai asusteet, yrittäjä opastaa ennakoimaan hankintatilanteen.

Yrityksellä on myös oma nettikauppa, mutta sen osuus kokonaismyynnistä on vielä pieni osuus. Yrittäjäpariskunnan aika on kortilla, joten priorisointi on vienyt toistaiseksi valtaosan ajasta yrityksen kasvattamisen ja tuotevalikoiman kehittämisen suuntaan.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset