fbpx
Kaupunkiuutiset

Onko kukaan kuullut mitään Lionel Messistä? – Jalkapalloromantikko minussa itkee, mutta mätä systeemi tarvitsi näpäytyksen

AP Sarjanto Kuva: Toni Rasinkangas
AP Sarjanto Kuva: Toni Rasinkangas

Oletteko viime aikoina kuulleet jotakin Lionel Messistä? Ranskassahan hän pelaa, mutta ketä se oikeastaan kiinnostaa?

Jalkapallomaailman vuoden kohu-uutinen oli Messin lähteminen FC Barcelonasta.

Barcelonan mukaan sekä pelaaja että seura olisivat halunneet solmia jatkosopimuksen, mutta Espanjan liigan taloussäädökset tekivät sen mahdottomaksi.

Rajusti velkaantuneelle joukkueelle on asetettu tulevaksi kaudeksi palkkakatto, jota se ei voi ylittää.

Kirpusta keulakuvaksi

Messin ja Barcelonan rakkaustarinan olisi suonut jatkuvan ikuisesti. Katalonialaisseura otti aikoinaan suuren riskin ottaessaan hoiviinsa 13-vuotiaan pienikasvuisen pojan, joka tarvitsi kallista hormonihoitoa.

Vuosien saatossa “Kirpusta” kasvoi monien mielestä maailman paras pelaaja ja barcelonalaisen taitojalkapallon symboli.

Rakkaustarinalla oli surkea loppu, kun täysin tolkuttomuuksiin paisunut rahojen törsääminen valui yli äyräiden. Jalkapalloromantikko minussa itkee, mutta mätä systeemi tarvitsi näpäytyksen.

Barcelonan syöksykierre

Espanjan suurseurat Real Madrid ja Barcelona ovat vuosia saaneet houkuteltua maailman parhaat pelaajat riveihinsä. Niiden kohtaamiset niin Espanjan kuin Mestareidenkin liigassa ovat olleet jalkapallon suurtapahtumia.

Erityistä värinää toi vielä se, että otteluissa pelasivat melkein kymmenen vuoden ajan vastakkaisilla puolilla lajin suurimmat tähdet Messi ja Cristiano Ronaldo.

Ronaldo häipyi Madridista jo vuonna 2018 ja Messi lähti Barcasta viime kesänä.

Tällä hetkellä Barcelona kyntää Espanjan sarjataulukossa hätkähdyttävästi yhdeksäntenä ja veikkaan, että taisteluparin poistuminen on laskenut La Ligan maailmanlaajuisia katsojalukuja aivan valtavasti.

Sädekehä hiipumassa

Tuittupäinen ja kovasti mielipiteitä jakava Ronaldo teki mielestäni miehekkään teon palaamalla kovatasoiseen Englannin Valioliigaan ja Manchester Unitediin, jossa hän aikoinaan suurpelaajan kannuksensa ansaitsi.

Mutta mitä hittoa Messi tekee Paris Saint-Germainissa? Seura hallitsee suvereenisti Ranskan pääsarjaa qatarilaisen sijoitusyhtiön rahoilla, mutta ainakin näin pohjoismaisen penkkiurheilijan näkökulmasta joukkue ja sen edesottamukset ovat täysin pimennossa.

Maailman parhaan jalkapalloilijan sädekehä on pahasti hiipumassa, kun hän tienaa eläkerahoja liigassa, jota vain ranskalaiset seuraavat.

Messi voi palauttaa statuksensa vain voittamalla Mestarien liigan tai johdattamalla Argentiinan vihdoin ja viimein maailmanmestaruuteen.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset