fbpx
Kaupunkiuutiset

Onnistumiset, perhe
ja keväinen aurinko

– Onnistumisen tunne. Se on urheilijalle aina iloinen hetki. Tietysti myös voittaminen, juuri se tunne, kun tietää onnistuneensa.

HPK:n naisten lentopallojoukkueen kapteeni Katja Kylmäaho on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt jo kokea runsaasti urheilullisia ilonaiheita. Pian 23-vuotias naislentopalloilija sai ensikosketuksen lajiin jo alle kouluikäisenä.

– Suuri ilonaihe olisi, jos vielä pääsisi pelaamaan ammattilaiseksi ulkomaille. Se on tavoite tuleville vuosille, maajoukkuekokemusta omaava lentopalloilija toteaa.

Suomessa harva naislentopalloilija elää pelkästään pelaamalla. Heitä löytyy muutamia valtakunnan kärkiseuroista. Katja kuuluu ”puoliammattilaisiin”.

– Harjoittelemme pääosin kaksi kertaa päivässä. Sen lisäksi tarvitaan lepoa, mutta opiskelu kulkee koko ajan rinnalla. Onneksi opiskelu on järjestynyt niin hyvin, ettei urheileminen joudu missään vaiheessa sivurooliin, optikoksi opiskeleva Kylmäaho kertoo.

Hän ei mieti vielä peliuran jälkeistä aikaa, kun elämän ilonaiheita löytyy nyt erityisesti pelaamisesta, kehittymisestä, onnistumisista ja voittamisesta.

– Sen takia tietysti harjoitellaan, että kehitymme yksilöinä ja joukkueena paremmaksi. Vaikka olen pelannut pitkään, niin lajista oppii koko ajan. Passarin roolissa parhaat pelivuodet ajoittuvat pääsääntöisesti vasta vanhemmille ikävuosille kuin mitä minä nyt elän. Sen vuoksi uskaltaa ilonaiheita odottaa tulevaisuudeltakin, jos välttyy fyysisiltä vammoilta, Kylmäaho pohtii.

PERHE ON Oulun tuntumasta kotoisin olevalle Kylmäaholle yksi suurimmista ilonaiheista urheilumenestyksen rinnalla.

– Minulla on erittäin hyvät ja tiiviit suhteet omaan isään ja äitiin sekä ukkiin ja mummoon. He ovat tukeneet minua vahvasti ja tapaamme aina kun mahdollista, Katja selvittää.

Kun HPK pelaa Oulun näkövinkkelistä ”lähipelejä”, Rovaniemi 220 km, Kuusamo 217 km ja Pieksämäki 380 km, ovat äiti ja isä yleensä aina katsomossa.

– On se hienoa, kun vanhemmat ovat paikalla. Ne hetket ovat todellisia ilonaiheita.

Ai niin, Katja Kylmäaho nauraa haastattelun päätteeksi vielä yhdestä ilonaiheestaan:

– Aurinko! Kohta kaikki taas päivettyvät. Minulla ei ole sitä pelkoa, mutta pisamat lisääntyvät!

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset