Kaupunkiuutiset

OP Etelä-Hämeellä hyvä alkuvuosi

– Positiivista henkeä on aistittavissa toimialueella, mutta edelleen jatkuva väestön väheneminen huolestuttaa, OP Etelä-Hämeen toimitusjohtaja Mika Helin sanoo.

Pankin toimialueella väestö väheni alkuvuoden aikana liki 250:llä asukkaalla. Erityisesti alle 40-vuotiaat muuttavat maakunnasta.

OP Etelä-Hämeen liikevoitto tammi-kesäkuussa 2017 ennen omistajille maksettuja bonuksia oli 13,3 milj. euroa. OP-bonuksina omistaja-asiakkaille on kuluvan vuoden aikana maksettu jo 2,7 miljoonaa euroa.

– Alkuvuoden tulos on odotetun kaltainen. Tämä on tulos, jolla pystymme kehittämään pankin toimintoja ja pitämään vakavaraisuuden erinomaisena. Nyt se on 56,22 prosenttia.

Hyvä tulos heijastelee Kanta-Hämeen talouden vilkastumista. Mika Helin toteaa erityisesti asuntorakentamisen samoin kuin asuntokaupan vauhdittuneen vuoden takaisesta.

OP ja Fortum rakentavat yhdessä noin 100 sähköautojen latauspistettä eri puolille Suomea. Yhteistyön tavoitteena on tarjota sähköauton latausmahdollisuus mahdollisimman monen osuuspankin toimipisteen yhteydessä. Käytännössä tämä tarkoittaa noin kolmanneksen lisäystä julkisten latauspisteiden määrään Suomessa.

– Sähköautot ovat osa tulevaisuuden liikkumista. Ensimmäinen piste tulee Riihimäelle, toinen myöhemmin Hämeenlinnan ydinkeskustaan, toteaa toimitusjohtaja Mika Helin.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset