fbpx
Kaupunkiuutiset Hattula

Katso video: Opiskelijat marssivat Parolan lukion puolesta – Kunnan suunnitelmat tyrmistyttävät niin oppilaita kuin opettajiakin

Oppilaskunta kerää ääniä kansanäänestyksen järjestämiseksi. Kansalaiskeskustelutilaisuus on Juteinitalossa maanantaina.
Lukion 170 oppilasta ja parisenkymmentä kuntalaista osallistui mielenilmaukseen Parolan keskustassa viime keskiviikkona. Kuva: AP Sarjanto

Rytmikkäät “kenen koulu, meidän, kenen koulu, meidän” -huudot kaikuivat keskiviikkona Myllytiellä, kun Parolan lukion oppilaat lähtivät pitkässä letkassa marssimaan Juteinitalolle. Tempauksella osoitettiin mieltä Hattulan kunnan suunnitelmille lukion lakkauttamisesta.

– Koko juttu tuli meille täysin puun takaa, porukka on sokissa ja olo on epäuskoinen, lukiossa opiskeleva Hattulan nuorisovaltuuston puheenjohtaja Herkko Korhonen sanoo.

– Kunnan imago rakentuu hyville palveluille, eikä lukioton kunta houkuttele lapsiperheitä. Koko juttu vaikuttaa päättäjien paniikkinappularatkaisulta.

Katso video:

Kuvaus: Lauri Seppänen

Parolan lukion opiskelijakunta on päättänyt kerätä ääniä kunnallisen kansanäänestyksen järjestämiseksi lukion säilyttämisestä.

Juteinitalon kirjastossa oli marssin päätteeksi mahdollisuus allekirjoittaa kansanäänestysaloite, joka toimitetaan kunnan päättäjille 18. helmikuuta. Aiheesta on tehty myös adressi, jonka voi allekirjoittaa nettiosoitteessa www.adressit.com.

Marssia seuraamassa oli myös lukion opettajakuntaan kuuluva Tuomas Manninen. Hänen mukaansa toimenpide-ehdotus ja aikataulu, jolla lakkauttaminen pitäisi ajaa maaliinsa, on tyrmistyttänyt kaikki.

– Mitään sellaista uhkaa ei ollut näköpiirissä, että tällaista pitäisi tässä vaiheessa harkita. Lukion aloittavissa ikäluokissa on ollut 50 oppilasta, tulokset ovat olleet hyviä ja budjeteissa on pysytty, Manninen ihmettelee.

Kahden pienen lapsen isänä Manninen näkee paikallisen lukion tärkeänä vetovoimatekijänä kunnalle.

– Jos pitää tehdä päätös kahden kunnan välillä ja toisessa ei ole lukiota, niin se ei voi olla vaikuttamatta valintaan. Lukio on myös tehnyt paljon yhteistyötä, jolla on valtavasti potentiaalia. Kaikki ne mahdollisuudet kuolevat pois, jos päätös lakkauttamisesta menee läpi.

 

Päätös maaliskuussa

Hattulan kunta aikoo esittää Tavastian koulutuskuntayhtymälle, että lukiokoulutus keskitettäisiin Hämeenlinnaan. Tämä tarkoittaa Parolan lukion lakkauttamista.

 

Lukioyksikön lakkauttaminen on osa säästötoimia, joita Hattulan talouden tasapainottamistoimikunta on esittänyt.

 

Kunnanhallitus käsittelee esitystä maanantaina 18. helmikuuta, ja esityksen hyväksymisestä päättää valtuusto kokouksessaan 6. maaliskuuta.

 

Parolan lukion opiskelijakunta kerää lukion säilyttämisen puolesta nimiä sekä adressiin että kansalaisaloitteeseen kansanäänestyksen järjestämiseksi.

 

Kansalaiskeskustelutilaisuus Parolan lukion tilanteesta on maanantaina 18. helmikuuta klo 18 Hattulan Juteinitalon auditoriossa. Tilaisuuden järjestävät Parolan lukion oppilaskunta, Suomen lähilukioyhdistys ja Hattulan nuorisovaltuusto.

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset