fbpx
Kaupunkiuutiset

Kolumni: Oranssia brändiä ei voita mikään

AP Sarjanto Kuva: Toni Rasinkangas
AP Sarjanto Kuva: Toni Rasinkangas

Olen pelimanni, kulttuuripieru ja runopoika, enkä todellakaan halua, että taiteiden niukkoja avustuksia kammettaisiin urheiluun.

Sen sijaan kaikenlaisten Hämeenlinnan brändiä pohtivien ja kaupungin tunnettavuutta lisäävien hankkeiden rahat sekä konsulteille haaskatut eurot voisi minun puolestani suoraan kaataa HPK:n liigajoukkueen pelaajabudjettiin.

Voisi melkein väittää, että Hämeenlinnassa jääkiekon valmennus ja alan kokonaisvaltainen osaaminen ovat maan korkeinta tasoa. Miten muuten on mahdollista, että pikkurahoilla sinnittelevä kasvattajaseura pystyy kaatamaan jättiläisiä?

Ihan turha miettiä enää. Rakennetaan kaupungin piikkiin pohjoismaiden komein jääkiekkokoulu, johon kaikki skidit haluavat päästä lätkää oppimaan.

Kyllähän minä ymmärrän, ettei se ole niin yksinkertaista. Tämä on lapsellinen kirjoitus, mutta minä olen lapsellinen henkilö. Pöllytellään nyt hilsettämme vähän.

Jokaisessa strategiassa hoetaan, että Hämeenlinna on kulttuurikaupunki. Ilmaus on minulle erityisen rakas ja olen sitä omalta osaltani pyrkinyt muuttamaan todellisuudeksi. Muuttajien vyöryä se ei ole Vanajaveden rannoille tuonut, eikä kai juurikaan horjuttanut muun Suomen mielikuvaa Hämeenlinnan tyhjänpäiväisyydestä.

Minulle on aivan sama, millaisella keulakuvalla sadat tänne kaavaillut kerrostaloasunnot täyttyvät, kunhan täyttyvät. Vaikka Hämeenlinnaa markkinoitaisiin enemmän jääkiekolla, lentopallolla, golfilla ja liikuntaharrastusmahdollisuuksilla, vuosien saatossa hyöty sataisi aivan yhtä lailla kulttuurin laariin.

Kaupungin visiota voisi viilata lisäämällä siihen yksi sana: “Hämeenlinna on uudistuva, elinvoimainen, turvallinen ja aito URHEILU- ja kulttuurikaupunki Suomen kasvukäytävällä.”

Miksi yrittäisimme keinotekoisesti keksiä vuodesta toiseen viisasten kiveä tai kärkitapahtumaa, joka tekisi Hämeenlinnaa tunnetuksi edes kerran vuodessa? Menestyvä jääkiekkojoukkue tuo kaupungin lähes koko kansan huulille pari kertaa viikossa puoleksi vuodeksi ja lehtien etusivuille melkein kahdeksi kuukaudeksi.

Kuinka monta brändiä kaupunki tarvitsee? Vedetään oranssi lippu salkoon, kyllä se Sibeliuskin siinä mukana pysyy.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset