Kaupunkiuutiset

Ossin Pullan kahvila teki yllätyspaluun Hätilään – Kaurialan myymälässä toimii nyt Café Raparperi

Slava Kobyzhcha hörppi tyytyväisenä kahviaan maanantaiaamuna Ossin Pullassa, jossa hän käy joskus kaksikin kertaa päivässä. Kuva: AP Sarjanto

Paikalliset asukkaat olivat ihmeissään, kun Ossin Pulla sulki monien vuosikymmenien jälkeen suositun kahvilansa Hätilässä viime joulukuussa. Järkytys jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi, sillä helmikuun puolivälissä pullantuoksu alkoi taas levitä vanhoista ja tutuista tiloista.

– Mukava juttu, että kahvila on taas auki, olen ollut vakioasiakas pitkään, kun työpaikkanikin on samassa talossa, Päivi Gynther tuumaa.

– Käyn usein aamuisin hakemassa jonkun kahvipullan iltapäivää varten. Tässä välillä jouduin asioimaan muualla.

 

Yrittäjä Ossi Tamminen kertoo sulkeneensa kahvilan, koska se ei työllistänyt kahta henkilöä, mutta yhdelle palkatulle työntekijälle tekemistä oli vastaavasti liikaa. Itse liikepaikassa tai sen asiakasmäärässä ei ollut mitään vikaa ja tarkoituksena oli vuokrata tilat uudelle yrittäjälle.

– Haimme vuokraajaa Facebookissa ja kiinnostuneita oli aivan jumalaton määrä. Vaihtoehtoja tutkiessa huomattiin, että Ranjith Kumar Prabhakaran oli kiinnostunut, mutta halusi mieluummin Kaurialaan.

– Niinpä vuokrasimme Parolantien tilat Café Raparperille, joka jatkaa siellä meidän tuotteillamme. Kaurialassa pitkään työskennellyt siskoni Marjo Tamminen taas lähti pitämään kahvilaa Hätilässä.

 

Marjo Tamminen ehti olla 23 vuotta Parolantiellä, mutta 1990-luvun alkupuolella hän oli kuusi vuotta Hätilässä. Sen asiakaskunnassa on edelleen vanhoja tuttuja, mutta myös Kaurialan vakituisia on käynyt.

– Ystävänpäivänä avattiin ja ihmisiltä on tullut hyvää palautetta. Kahvilan sulkeminen tietenkin myös hämmensi asiakkaita ja tieto avaamisesta ei varmaankaan ole vielä tavoittanut kaikkia, Marjo Tamminen pohtii.

Tammisen mukaan pullapuolta myydään runsaasti, mutta myös ruisleipää haetaan aamuisin paljon. Lisäksi on sellaisia asiakkaita, jotka hakevat lähes päivittäin tuoreet sämpylät päivän tarpeisiin.

 

Maanantaina aamulla Ossin Pullaan poikennut Slava Kobyzhcha valitsee vitriinistä mustikkapiirakan ja kahvin palanpainikkeeksi.

– Olen tosi iloinen, että kahvila on avattu uudestaan, tämä on hyvä paikka. Käyn täällä usein, jos liikun lähistöllä, Kobyzhcha kertoo.

– Aamulla maistuu makea, mutta iltapäivällä syön mielelläni jotain suolaista.

Hätilässä töissä käyvä Päivi Gynther (vas.) poikkesi hakemaan kahvipullan Marjo Tammiselta. Kuva: AP Sarjanto

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset