fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Ota kiinni, Pötkönen! avaa Linnajazzit torilla – Hämeenlinnan festivaalilla kaksi isoa ilmaiskonserttia

Klovni Mona Ratalahden (kuvassa) ja laulaja Kielo Kärkkäisen Ota kiinni, Pötkönen! on vauhdikas jazzseikkailu koko perheelle. Kuva: Matti Salo
Klovni Mona Ratalahden (kuvassa) ja laulaja Kielo Kärkkäisen Ota kiinni, Pötkönen! on vauhdikas jazzseikkailu koko perheelle. Kuva: Matti Salo

Perinteinen ja odotettu Linnajazz-festivaali järjestetään Hämeenlinnassa kaksipäiväisenä tapahtumana ensi viikonloppuna. Luvassa on kaksi isoa konserttia, joihin yleisöllä on vapaa pääsy.

Lauantaina ensimmäiset tahdit kajahtavat kello 13 torilla, kun klovni Mona Ratalahti ja laulaja Kielo Kärkkäinen hyppäävät rosvoveljesten housuihin ja näyttävät poliisimestarille pitkää nenää jazzseikkailussa Ota kiinni, Pötkönen!. Riemukasta toilailua säestävät Anna Pesonen, Juho Kanervo ja Sebastian Krühn.

Bileet ja jamit

Toisena esiintyjä tarjoilee pirskahtelevaa suomalaista sielunmaisemaa Marjuska Santala Quartet. Kitaristi Tommi Varjolan ja laulaja-lauluntekijä Santalan sävellyksissä kuuluvat ulottuvuudet aina kansanmusiikista popahtavampaan tunnelmaan, jazziin ja klassiseenkin.

Kvartetin rummuissa on Markus Ketola ja kontrabassossa Keijo Hakala.

Seuraavana bileet laittaa pystyyn kahdeksanhenkinen hämeenlinnalainen showbändi Ujo!, jonka keulahahmona häärää Henkka Savolainen. Luvassa on uusia ja vanhoja klassikkokappaleita Stevie Wonderista Brian Setzeriin ja Aki Sirkesaloon.

Torikonsertin päättää Kassun jamit, laulaja Anne Tammisen koordinoima hämeenlinnalainen musiikkikollektiivi, joka on jo vuosia kokoontunut jamittelemaan Taidekasarmin tiloissa rennossa ja luovassa hengessä.

Torilla kiertää tapahtuman aikana musisoimassa myös Petri Keinosen ja Jussi Harjun New Orleans -jazzia soittava Hämpton Dixieduo.

Janet Evra tuo Linnanpuistoon keinuvia latinorytmejä USA:sta.

Iso bändi aloittaa

Sunnuntaisen Linnanpuiston kansanjuhlan aloittaa kello 14 Hämeenlinna Big Band.

Pitkiä perinteitä kantavalta 18-henkiseltä kokoonpanolta taittuvat monenlaiset rytmimusiikin tyylit perinteisestä swingistä souliin ja pop-musiikkiin. Orkesteria kipparoi trumpetisti Jykä Ahola.

Festivaalin pääesiintyjä on Janet Evra Quintet. Englannista kotoisin oleva Evra on laulaja, basisti, säveltäjä ja lauluntekijä, joka asuu tätä nykyä St. Louisissa, USA:ssa.

Hän sekoittaa musiikissaan perinteistä bossa novaa, sambaa ja latinojazzia moderneihin vaikutteisiin puoleensavetävällä ja omaperäisellä tavalla.

Soulia ja funkia

Tanssijalan saa varmasti nousemaan Funky Finns & Happy People, joka on Antti Kleemolan ja Mikko Pettisen luotsaama soul- ja funkyhtye.

Bändillä on erikoisvieraanaan nuori räppäri-laulaja Bentality eli Benjamin Paavilainen.

Puistokonsertin tauoilla yleisöä viihdyttää Hämpton Dixieduo.

Linnajazz la 31.7. klo 13 torilla ja su 1.8. klo 14 Linnanpuistossa. Vapaa pääsy.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset