Kaupunkiuutiset

Oula Palvetta vähän jo palvotaan

HPK:n keskushyökkääjä Oula Palve, 24, on ihastuttanut jääkiekon seuraajia upeilla voittomaalilaukauksillaan. Silti hän ei nimittäisi itseään rankkarispesialistiksi.

– Rankkareissa olen kyllä ollut aina hyvä, ja olen ollut hyvä tekemään maaleja. Varastossa on muutama peruskikka. HPK:ssa olen käyttänyt niistä vasta yhtä, mutta Jukureita vastaan tein siitä vähän erilaisen version, hän kertoo.

Miehen puheet maalinteon taidosta eivät ole vailla pohjaa, sillä viime kaudella hän voitti Jukureissa Mestiksen pistepörssin kaikkien aikojen ennätyslukemalla 71. Maaleja hän teki 43 ottelussa 32.

HPK:ssa pisteitä ei ole vielä tullut ihan samaan tahtiin, mutta omasta mielestään – ja myös monien fanien mielestä – hän on aloittanut kauden ihan hyvin.

– Nyt olen päässyt pelaamaan kärkiketjussa. Pisteitä voisi olla vähän enemmän, mutta toisaalta peli on kulkenut, on tuntunut tosi hyvältä, eikä oikein huonoa peliä ole ollut oikeastaan ollenkaan. Liigavauhtiin olen pystynyt tavallaan hyppäämään heti, hän pohtii.

Palveen ensimmäinen liigamaali, joka oli voittalaukauskisan voitto-osuma, syntyi heti avausottelussa Kärppiä vastaan. Aiemmin hän on pelannut neljän ottelun verran liigaa JYP:ssä, mutta silloin jämäminuuteilla pisteitä ei ehtinyt kertyä.

Liiga olisi houkuttanut häntä jo aikaisemmin, mutta nyt ajateltuna kaksi kautta Mikkelissä oli hyvä askel, koska hän pääsi pelaamaan isossa kiekollisessa roolissa ja oppi voittamisen kulttuuria.

Jukureista tuli tämän kauden Kerhoon peräti kolme valmentajaa ja neljä pelaajaa. Palve sanookin, että tuntui kivalta, kun ympärillä pysyi tuttuja ihmisiä.

– Toki silloin, kun tein sopimuksen HPK:hon, en tiennyt muuta kuin että Pennanen (päävalmentaja) tulee tänne. Oli minulla muitakin vaihtoehtoja, mutta onhan se iso luottamus, että valmentaja tietää ja tuntee entuudestaan ja haluaa mukaansa.

Aikaisemmin Palve sai monen vuoden ajan kuulla, että hänellä ei riitä fysiikka. Nyt hän ei enää hyväksy moista väitettä, sillä hän on tehnyt asian eteen paljon hommia.

– Se ei ole ongelma. Kropassani on lihastakin, ja jaksan tuolla pelata. Nyt ehkä eniten voisin kehittää peli-intensiteetin koventamista tietyissä tilanteissa. Olen kiekolla hyvä, mutta karvaustilanteet ja kovaa maalille menot ovat isoin parantamisen paikka.

Palve miettii sitäkin, että hän on ollut tähän asti vähän liian kiltti jäällä.

– Olen nyt yrittänyt tulla romuluisemmaksi ja pikkuisen ilkeämmäksi. Sitä kuitenkin vaaditaan, jos haluaa menestyä ja tehdä tulosta.

Viime ottelut Palveella on ollut ketjussaan Sakari Manninen, joka oli välillä myös Kerhon kultakypärä. Laiturinsa kanssa hän sanoo ajattelevansa pelistä samalla tavalla.

– Aika samantyyppisiä pelaajia ollaan. Mitä enemmän saadaan vielä pelata yhdessä, sitä enemmän rupeaa tulemaan tulosta ja omia juttuja. Mannisen vieressä on helppo olla, hän sanoo.

Palve kehuu myös joukkueen kapteenin Niko Kapasen peliälyä. Siitä hän haluaa itsekin ottaa koko ajan oppia.

Muutaman Hämeenlinnan-kuukauden aikana Palve on huomannut, että kaupungissa on taas vahvaa jääkiekkobuumia.

– Sivusilmällä kun seurasin aiemmin SM-liigaa, mietin, että minkähänlainen meininki täällä on, kun seura ei oikein pärjännyt, eikä joukkue pelannut kovin hyvin. Mutta nyt olen aistinut, että meininki on uusi ja Hämeenlinna on oikea kiekkokaupunki.

– Joukkuekin vaikuttaa tosi hyvältä. Siinä on sopiva mixi kokemusta ja nuorta intoa, lahjakkaita jätkiä ja kasvupotentiaalia monella, ja toisaalta muutama kokeneempi jätkä, kuten Niko, Kertsi (Juho Keränen) ja Jaska (Janne Lahti), jotka osaavat neuvoa meitä.

Omaksi haaveekseen Palve kertoo sen, että hän haluaisi joskus pelata kovaa liigaa ulkomailla.

Mutta ensin pitää antaa näytöt kotimaan pääsarjassa.

Jyväskylästä kotoisin oleva Palve viettää Hämeenlinnassa poikamieselämää. Vapaa-ajallaan hän yrittää tyhjentää pään jääkiekosta. Se onnistuu muun muassa opiskellessa, sillä hän käy Haaga Helian ja Jääkiekkoliiton pelaajayhdistyksen junailemaa liiketalouden koulusta, joka on räätälöity kiekkoilijoille. Vuosi sitten aloittaneessa ryhmässä on 27 pelaajaa, ja jo aikaisemmin samat opinnot on aloittanut 40 pelaajaa.

– Siinä se vapaa-aika menee, että yritän silloin tällöin tehdä kouluhommia, ja lisäksi soittelen vähän kitaraa, luen kirjoja ja katselen telkkaria. Urheilua katson, mutta aika vähän jääkiekkoa. Enemmän ehkä jalkapalloa, amerikkalaista jalkapalloa ja yleisurheilua.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset