Kaupunkiuutiset

”Pääasia, että ihmiset tanssivat”

Lattarit soivat ja lantiot keinuvat, kun Vanajaveden Opisto järjestää Hämeenlinnassa latinalaistanssifestivaalit 22.–23.5. Vastaavaa on kaupungissa järjestetty pari kertaa aiemminkin, mutta ensimmäistä kertaa tapahtuman järjestää Vanajaveden Opisto.

– Opiston tanssinopettajien kanssa saimme idean, että voisimme kokeilla latinalaistanssifestivaalin järjestämistä. Toivottavasti siitä tulee myös perinne, tanssin suunnittelijaopettaja Tuija Telén-Setälä Vanajaveden Opistosta myhäilee.

Latinalaistanssit valikoituivat teemaksi yksiselitteisesti suosionsa vuoksi.

– Soololatinalaistanssit ovat olleet todella suosittuja jo kymmenen vuotta, eikä loppua näy. Myös paritanssit ovat tulossa, ja toivotaan, että nekin kasvattavat suosiotaan.

Tanssia koko päivä

Kahden päivän aikana on luvassa muun muassa rumbaa, cha chaata ja salsaa niin soolotanssijoille kun pareillekin. Lisäksi Mauricio Alvarez ja Aino Hujanen Tampereelta opettavat uusia, opistolla ennen kokemattomia lajeja.

Tunnit pidetään opiston tiloissa Verkatehtaassa ja Vanajantiellä sekä lauantaina myös HAMKin Ainola-salissa. Kokemusta ei välttämättä tarvita, sillä ryhmiä on eritasoisille tanssijoille aina vasta-alkajista lähtien. Myös nuorille ja senioreille on omat ryhmänsä.

– Jokainen voi vaikka räätälöidä itselleen tiiviin, kurssimaisen paketin, Telén-Setälä suosittelee.

Tanssintäyteinen viikonvaihde huipentuu lauantai-illan Salsa Night -bileisiin Suistossa. Tapahtumaan osallistuu sekä vierailevia että opiston omia opettajia. Päätösbileissä nähdään muun muassa opiskelijoiden Reggaeton-ryhmä sekä Masters In Motion -esitys, jossa on mukana myös paikallinen Tanssikoulu Antti Törmänen.

– Mikä ettei voisimme tehdä jatkossakin yhteistyötä toisten tanssikoulujen kanssa. Pääasia, että ihmiset tanssivat, Telén-Setälä summaa.

SalsaFactory LatinDanceFestivalit Vanajaveden Opistossa pe–la 22.–23.5. ja Salsa Night Suistossa la 23.5. klo 20 alkaen.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset