fbpx
Kaupunkiuutiset Janakkala

Pääkaupunkiseudulta ja Pirkanmaalta tuleville Linnatuuli on sopivasti puolivälissä, mutta sijaintikunta on hukassa – "Nyt kaikki lukevat lehdestä, että veikkasin Hämeenlinnaa"

Linnatuuli sijaitsee Hämeenlinnan ja Riihimäen välissä, mutta missä kunnassa? Espoolainen Dominique Jaurola tuumaa Janakkalan olevan iso paikka, kun kunta jatkuu vielä pitkästi Turengin jälkeenkin.
Espoolaiset Dominique Jaurola ja Mika Raulas kertovat viettävänsä koronalomaa pyöräillen ja vieraillen samalla sukulaisten luona. Kuva: Kati Laitinen
Espoolaiset Dominique Jaurola ja Mika Raulas kertovat viettävänsä koronalomaa pyöräillen ja vieraillen samalla sukulaisten luona. Kuva: Kati Laitinen

Keskiviikko 4. elokuuta kello 12 Janakkalan Neste K Linnatuulen huoltoasemalla on vilkasta. Autoja virtaa moottoritien pohjoiselta rampilta tasaiseen tahtiin. Sisältä saa etsiä itselleen vapaata pöytää.

Keitä täällä liikkuu, mistä he ovat tulossa, ja minne menossa? Kuinka moni tietää huoltoaseman sijaitsevan Janakkalan Tervakoskella?

Espoolaiset Dominique Jaurola ja Mika Raulas virittelevät pyöriään lähtökuntoon. Kaksikko kertoo viettävänsä koronalomaa pyöräillen ja vieraillen samalla sukulaisten luona.

– Pyöräilimme ensin Hyvinkäälle ja Hämeenlinnaan Aulangolle ja sieltä Tampereelle. Nyt olemme matkalla kotiin, Jaurola kertoo.

“Kunnon tankkaus” Janakkalassa

Kaksikko lähti matkaan edellisen viikon perjantaina ja kilometrejä lomareissulta heille kertyy noin 400.

– Päätimme pitää kunnolla breikkejä. Eilen ajoimme vähän yli 80 kilsaa ja tuli huono olo, kun ei ollut tankannut matkalla. Joimme täällä kylmät kahvit (kahvijuoma) ja munkit.

Sekö on kunnon tankkaus?

– Parempi kuin ei mitään, Jaurola nauraa.

Linnatuuli sijaitsee Jaurolan mukaan “matkan varrella, ennen Riihimäkeä”.

Raulas pohtii, että he taitavat olla vielä Janakkalan puolella.

– No sitten Janakkala on aika iso paikka, Jaurola hämmästelee.

 

Juttu jatkuu kuvien jälkeen.

Minna Kaunio ja Hannu Lindqvist pysähtyvät Linnatuulessa aniharvoin. Hyvinkääläisinä he toki tietävät, että huoltoasema on Janakkalan puolella.

Liian lähellä kotia

Minna Kaunio ja Hannu Lindqvist ovat tulossa Hämeenlinnan Aulangolta ja ovat matkalla kotiin Hyvinkäälle.

– Emme pysähdy tähän usein. Ei tässä kannata pysähtyä, kun olemme jo melkein kotona, Lindqvist kertoo.

– Edellisen kerran pysähdyimme vuosi sitten, kun tulimme Valkeakoskelta. (Aulangon) lenkin jälkeen tuli kova nälkä, joten pysähdyimme tähän hampurilaisille, Kaunio jatkaa.

Kaksikko oli katselemassa ylikulkukäytävän vanhoja valokuvatauluja, kun Kaunio oli huomannut siellä Olympiasoihdun kuvan.

– Ajoimme eilen Hämeenlinnassa paikallisbussilla, ja vanhempi rouva rupesi juttelemaan, kuinka Hämeenlinnassa järjestettiin Olympialaisten kilpailuja. Seinältä osui silmään tuo kuva olympiasoihdusta.

Pirkkalalaiset Olavi (edessä), Henri (takana) ja Akseli Sievari (pyörän perässä) kyselivät jo kovasti, ollaanko jo kohta perillä, joten vanhemmat päättivät pitää taukoa Janakkalan Linnatuulessa.

“Koska ollaan perillä?”

Pirkkalalainen Heidi Sievari odottelee etelänpuoleisella sisäänkäynnillä, että pojat Olavi, Akseli ja Henri pääsevät moottoripyörällä maaliin. Ajopelillä on ruuhkaa.

– Olemme menossa Sealifeen ja Helsinkiin yleensäkin. Takapenkillä kuului tasaisen tahtiin “koska ollaan perillä”, joten tässä oli hyvä paikka pysähtyä, Sievari kertoo.

Tänään he haukkaavat välipalaa vessatauon lisäksi.

Sievari arvelee Linnatuulen sijaitsevan Hämeenlinnassa.

– Nyt kaikki lukevat lehdestä, että veikkasin Hämeenlinnaa, Sievari nauraa oikean vastauksen kuultuaan.

Helsinkiläiset Mervi Kukkonen ja Ville Virtanen sekä autossa odottava Valtteri Virtanen pysähtyivät Linnatuulelle tankkaamaan auton ja itsensä. He ovat matkalla Nokian Eedeniin. Kuva: Kati Laitinen
Helsinkiläiset Mervi Kukkonen ja Ville Virtanen sekä autossa odottava Valtteri Virtanen pysähtyivät Linnatuulelle tankkaamaan auton ja itsensä. He ovat matkalla Nokian Eedeniin. Kuva: Kati Laitinen

Tuulilasi puhtaaksi ja tankki täyteen

– Eikös tämä ole Janakkalaa, vai? pohtii puolestaan helsinkiläinen Mervi Kukkonen.

Hän on yhdessä Ville Virtasen ja poikansa Valtteri Virtasen kanssa tankkaamaan autoa matkalla Nokian Edeniin.

– Tämä on sopivan välimatkan päässä. Usein, kun olemme menossa esimerkiksi Hämeenlinnan Aulangolle, olemme pysähtyneet tässä lounaalle. Samalla tankataan ja putsataan autoa, Kukkonen kertoo ja pyyhkii tuulilasia samalla puhtaaksi.

Tällä kertaa he aikovat lounaan lisäksi napata kaupasta mukaan eväitä.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset