Kaupunkiuutiset

Pääkirjastossa maisemia historiasta nykypäivään

Hämeen Taidearttelin vuosinäyttely avautui pääkirjastossa maanantaina. Näyttelyn tämän vuoden teemana on Moninainen maisema – historiasta nykypäivään. Esillä on kokonaisuus yhdistyksen jäsenten kuluvan vuoden aikana tekemistä töistä.

Aihe sivuaa Suomen 100-vuotisjuhlavuoden teemaa ajatuksella, että tulevaisuutta ei voi rakentaa tuntematta menneisyyttä.

Yhdistyksen jäsentiedotteessa todetaan, että ”Aihe on laaja, se antaa mahdollisuuden mielikuvitukselliseen työskentelyyn, mutta myös aiheen tarttua todellisuuteen. Oman maakunnan historia sekä omat juuret ovat merkityksellisiä asioita alati muuttuvassa nykymaailmassa. Aiheen tulkinta on vapaa, ja myös yksilöllinen.”

Pääkirjaston näyttelyn on juryttänyt hattulalainen kuvataiteilija Josef Tomminen, joka on aiemmin ollut ohjaajana Taidearttelissa.

 

Hämeen Taidearttelin Vuoden Taiteilijaksi on valittu Annikki Syyrilä-Sarrala. Hän osallistuu kirjaston näyttelyyn teoksellaan ”Maailmojen rajalla”. Vaikka öljyvärimaalaus on Syyrilä-Sarralan varhaisempaa tuotantoa, sopii se Taidearttelin vuoden teemaan, sillä teos kuvaa aikaa, jolloin tehtaiden viereen nousi kerrostaloja asunnoiksi tehtaan työläisille.

Syyrilä-Sarrala luonnehtii itseään värien maailmasta ja kuvallisesta ilmaisusta kiinnostuneeksi pitkän linjan harrastajataiteilijaksi. Hänellä on taustallaan taidehistorian perusopinnot ja hän on käynyt vuosien varrella useita eripituisia taidekursseja. Syyrilä-Sarrala on ollut myös aktiivisesti mukana yhdistystoiminnassa.

Hämeen Taidearttelin vuosinäyttely on esillä Hämeenlinnan pääkirjastossa 2.–15.10.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset