Kaupunkiuutiset

Pääkirjastossa pulahdetaan veteen

Vesi on elämän elinehto. Vesi puhdistaa sekä konkreettisesti että symbolisesti. Vesielementillä on ollut kautta aikojen keskeinen rooli taiteessa. Hämeenlinnan pääkirjastossa ensi tiistaina 23.8. järjestettävässä Vesi vanhin voitehista -tapahtumassa pulahdetaan symbolisesti veteen monin eri tavoin.

Tapahtumassa keskiössä ovat monet veden virkistävistä, parantavista ja taidetta inspiroivista vaikutuksista. Vettä käsitellään sekä tiedon että taiteen kautta. Ohjelmassa on mm. Cantitores-viihdekuoron laulamia vesiaiheisia lauluja, veden siivittämää runoutta ja kuvia. Valokuvaaja Elisa Putin valokuvissa vedellä on monta visuaalisesti kaunista muotoa.

Tapahtumassa on mukana myös Vanajavesisäätiö, jonka pääsihteeri Sanni Manninen Johansen kertoo veden aisteja virkistävistä vaikutuksista. Ohjelmassa myös voiteen lukua kalevalaisittain, lähdevesipohjaisia voiteita ja vesiarpajaiset. Kirjastossa on esillä lainattavissa olevaa materiaalia, vesiaiheisia kirjoja ja musiikkia.

Tapahtuma on yksi Hämeenlinnan kaupungin Luonto- ja vesi -teemavuoden tapahtumista. Se on ilmainen ja kaikille avoin.

Tapahtuman järjestävät Suomalaisen Naisliiton Hämeenlinnan yhdistys, Hämeenlinnan liike- ja virkanaiset, Hämeenlinnan Seudun Taideyhdistys sekä Hämeenlinnan kaupunginkirjasto.

Vesi vanhin voitehista -tapahtuma Hämeenlinnan pääkirjastossa (Lukiokatu 2),
ti 23.8. klo 18–20.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset