Kaupunkiuutiset

Pääsiäisenä Lasimäki kuhisee – Nähtävää ja tekemistä riittää koko perheelle

Markku Mäki ja Sanni Hallanvaara odottavat Lasimäen pääsiäiseen jälleen tuhansia kävijöitä. Mäellä on käsissään yksi lepakko siitä parvesta, jonka voi tavata kesällä myös Pappilan Sunday Shopin Keijupuistossa. Kuva: Lea Karmala
Markku Mäen ja Sanni Hallanvaaran esittelemä lepakko on keraaminen, mutta nyt luonnosta on tarkoitus nogata eläviä yksilöitä. Kuva: Lea Karmala, arkisto

Lasimäen pääsiäistapahtumassa on perinteisesti nähtävää ja tekemistä koko perheelle, sekä ulkona että sisätiloissa.

Lauantaina sisäpihalla voi tavata käsityöläisiä, muun muassa Seppä-Jussin. Pääsiäisnoita jututtaa lapsia molempina päivinä. Lapset pääsevät halutessaan myös ponin kyytiin, ja heille loihditaan kasvomaalauksia Linnanrouvassa.

– Kultasuklaalla on jälleen suklaamunajahti. Se on ollut tosi suosittu. Pitkin Lasimäkeä piilotellaan munia, joista löytyy palkinto, Osuuskunta Villapakan tapahtumajärjestäjä Sanni Hallanvaara kertoo.

Satu Nevala esittelee Kultasuklaan uusinta tuotetta Design-suklaamunaa. Kuva: Lea Karmala
Satu Nevala esittelee Kultasuklaan uusinta tuotetta Design-suklaamunaa. Kuva: Lea Karmala

Uusina liikkeinä Lasimäellä avaavat huhtikuussa Pässinpää ja Naskali Leather, joka tekee nahasta muun muassa rusetteja.

Vihreässä talossa Keramiikkapaja Anubiksen Markku Mäki on valmistautunut kevääseen tekemällä pupuja, pässejä, kanoja. Hän järjestää myös loitsukisan. Kuusenpihka Avuxissa pääsee maistelemaan muun muassa yrttiaurinkoboolia, pakurikahvia ja pettuleipää. Iittala Outlet -myymälässä on pääsiäistarjouksia, ja Kultasuklaasta voi hankkia vaikka ihan uudenlaisen Design-munan.

Naivistinäyttelyssä on tauko, mutta naivistit tuovat tapahtumaan virkkaustyöpajan, jota vetää Kira Suomalainen. Designmuseo Iittalaan on molempina päivinä vapaa pääsy.

Toukokuun 18. päivänä Lasimäki muuttuu suorastaan festivaalialueeksi, kun lasinpuhalluksen MM-kisojen oheen tulee antiikkimarkkinat, ja samana viikonloppuna vietetään kesän naivistinäyttelyn avajaiset.

Lasimäen pääsiäistapahtuma la–su 20.–21.4. klo 10–17.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset