Kaupunkiuutiset

Päätoimittajien syytteet hylättiin

Hämeenlinnan käräjäoikeus on hylännyt Hämeenlinnan Kaupunginuutisia ja sen päätoimittaja Kari Karppista kunnianloukkauksesta vastaan nostetut syytteet.

Taustalla oli Kaupunkiuutisissa julkaistu Iisakki Kiemungin (sd.) haastattelu, jossa arvosteli voimakkain sanakääntein Lulu Ranteen (persu.) toimintaa politiikassa. Tutkintapyynnön teki Lulu Ranne.

Syytettyinä oli myös sosiaalidemokraattisen Hämeen Kaiku -verkkolehden päätoimittaja Pekko Oksanen, joka julkaisi kopion Kaupunkiuutisten artikkelista.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus hylkäsi kaikki Karppista ja Oksasta vastaan nostetut syytteet.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Iisakki Kiemunki (sd.) sen sijaan sai tuomion yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä. Tuomio on ratkaisu kaupunginhallituksen varapuheenjohtajan Lulu Ranteen (ps.) ja Kiemungin väliseen oikeusjuttuun.

Oikeus katsoi, että Kiemunki oli välittänyt Hämeenlinnan kaupunginhallituksen jäsenestä Lulu Ranteesta kaupunginvaltuutetuille hänen lapsiaan koskevia tietoja.

Kiemunki lähetti sähköpostitse kaupunginvaltuutetuille Ranteen elatusaputuomion. Tuomio oli sisältänyt Ranteen lapsia koskevia tietoja, joita Kiemunki ei ollut peittänyt.

Vaikka oikeuden ratkaisun mukaan vaikka on julkinen asiakirja, Kiemungilla ei ollut oikeutta antaa Ranteen yksityiselämää koskevia tietoja lukuisten ihmisten saataville.

Oikeuden mukaan Kiemungin oli täytynyt ymmärtää menettelynsä oikeudenvastaisuus.

Kiemunkia koskeva syyte lehtikirjoitukseen perustuvasta kunnianloukkaukset hylättiin.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset