Kaupunkiuutiset

Paavo Ahola on ollut HJS:n valopilkkuja

Hämeenlinnan Jalkapalloseura on avannut kautensa kahdella harmittavalla maalin kotitappiolla. HJS:n alakerran linja on toiminut parhaiten.

Toppariduo Markus Joenmäki ja Paaho Ahola sekä laitapakit Eppu Kallio ja Ilves-laina Tariq Kazi ovat onnistuneet.

– Meillä oli saumat pinnoihin Musan Salamaa vastaan. Paljon oli pettyneitä naamoja pukukopissa. Tappioon löytyi paljon syitä. Meidän on terävöitettävä tekemistä, HJS:n valmentaja Lauri Hakanen sanoi.

– Meidän pallollinen peli tökkii. Alakerran linja on suoriutunut hyvin, mutta muuten on terävöitettävä pelaamista, Hakanen jatkoi.

Valkeakosken Hakasta tullut 20-vuotias Paavo Ahola on viihtynyt uusissa kuvioissa.

– Tulin joulukuussa mukaan. Ei ole mitään moittimista. Äijät vetävät hyvällä asenteella. Ei ole ihme, että on tullut kaksi sarjanousua peräkkäin, Ahola sanoo.

 

Ahola oli kauden 2016 FC Lahden koostumuksessa. Hän pääsi kauden lopussa debytoimaan kahdessa Veikkausliigamatsissa yhteensä puolisen tuntia.

– Toppariparini Joenmäki oli juuri silloin ehtinyt lähteä, joten sain Markuksen numeron 13 itselleni. Joenmäki on Kakkosen tasolle kova jätkä, jonka vieressä on helppo pelata. Hänellä on kokemusta ja ohjeita tulee koko ajan, Ahola sanoo.

Aholan mukaan Joenmäen ohjeista saa hyvää oppia, kun omaa uraa ei ole hirveästi takana.

– Olen tähän asti ollut miesten joukkueissa junnuna mukana. Olen vähän katsellut eikä ole tarvinnutkaan olla vastuussa. Tässä jengissä topparina pitääkin olla vastuussa ja äänessä. Tämä tekee hyvää uralleni, että pääsen tässä jengissä pelaamaan. On pystyttävä näyttämään, että pystyn olemaan kantavia voimia.

Ahola oli talvella maaliskuun loppuun armeijan Urheilukoulussa.

– Pääsin tosi hyvin treenaamaan. Se ei vaikuttanut ollenkaan preseasonilla. Vuoden vaihteen jälkeen minulta jäi viikko tai kaksi välistä, mutta muuten sain olla mukana. Minulla oli armeijassa valmennuksen selkeät ohjeet, mitä tehdä. Olen hyvässä kunnossa, Ahola sanoo.

Aholan vahvuudet löytyvät pelikäsityksestä.

– Yksi vastaan yksi -puolustaminen sujuu. Sijoittumisella osaan lukea, mihin pallo saattaa olla tulossa. Osaan ennakoida tilanteita. Tilanteita ei aina tarvitse ottaa nopeudella.

Ahola on näyttänyt hyvää pallonkäsittelytaitoa pitkillä pujotteluilla.

– Kun yhdestä linjasta pääsee ohi, on helpompi itsekin avata peliä. On muistettava riskit, että taakse jää iso aukko.

Ahola tunnistaa omat kehityskohdat.

– Minun pitäisi pystyä ohjaamaan alhaalta omaa joukkuetta vielä enemmän. On jeesattava kaveria ja annettava ohjeita ylöspäin. Pääpelissä on kehitettävää. Minulla on paljon matkaa ”Maran” tasolle. Se on kiinni ajoituksesta ja rohkeudesta, Ahola arvioi.

 

Hausjärveltä kotoisin oleva Ahola on pelannut juniorina RiPS:n ja RiNS:n ryhmissä. Hän pelasi Kolmosta jo neljä vuotta sitten RiPS:ssä. Hän pelasi kauden 2015 Vantaalla VJS:n B-junioreiden SM-sarjaryhmässä.

Juniorimaajoukkueporttien auettua Ahola sai vuoden pestin FC Lahteen.

– Nuoresta iästä huolimatta olen ehtinyt paljon muuttamaan. Viihdyn nyt Ojoisilla, kun en ole ikinä asunut keskustassa. En koe itseäni kaupunkilaiseksi. Olen maaseudulta lähtöisin enkä tarvitse kaupungin hälinää, Ahola sanoo.

Ahola näkee tulevat kuviot selkeänä.

– Täällä on onnistuttava ensin hyvin. Toki Veikkausliigaa olisi kiva päästä pelaamaan. Jatkan jalkapalloa niin pitkään, kun se on hauskaa ja kehitystä tulee, hän tuumaa.

– Olen jäänyt kaksi viimeistä vuotta ilman vastuuta ja jämämieheksi. Se ei kehitä ja ottaa henkisesti koville, kun on ylimääräisenä, Ahola painottaa.

HJS kohtaa FC Kiffenin lauantaina 19.5. klo 17 Pullerilla.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset