fbpx
Kaupunkiuutiset

Paavo Käyränen ei koskaan luovuta

Suomalainen poliittinen satiiri on harvinaista herkkua ja nukketeatterin saralla se on ainutlaatuista. Meillä on jo kahdeksan vuoden ajan saatu nauttia Hämeen Kuninkaallisen Nukketeatterin Tasavallan Marioneteista, jotka ovat rohkeasti antaneet tukkapöllyä poliittisen kentän ikiliikkujille ja uusille kyvyille.

Hannu Räisän ja Antti Kemppaisen tuorein esitys Presidentin sekoitus pureutuu tietenkin tasavallan päämiehen vaaleihin. Vaalikamppailu käy kuumana, mutta kuningas Sauli Fiinistö ei jaksa vaivautua ulos räntäsateeseen, sillä kannatusluvut huitelevat miltei pohjoiskorealaisissa lukemissa.

– Viime pressanvaaleissa oli selkeä ja tiukkakin kilpailuasetelma Fiinistön ja Pekka Kaapiston välillä, Räisä pohtii.

– Nyt mitään vastaavaa tilannetta ei ole ollut, eikä Saulia koko juttu oikein kiinnosta. Meidän jutussamme vaalien lopputulos ei ole lainkaan niin selvä.

Pääseekö kukaan muu kakkoskierrokselle? Yritys on ainakin kovaa, kun Kaapiston lisäksi Matti Lantanen, Tuula Hätäinen, Merja Kyllänen, Nils Holgerson, Laura Harhasaari ja vakioänkyrä Paavo Käyränen yrittävät kammeta kukkulan kuningasta palliltaan. Nukkeverstaassa on käynyt kuhina.

– Monet kasvot ovat olleet mukana vuosia, mutta nyt esityksessä on useita uusia hahmoja. Se luo meille omat haasteensa, Kemppainen kertoo.

– Presidentinvaalien keskustelu on kunnolla alkanut ihan viime viikoilla, joten materiaalia on saatu odotella. Hahmoille on saatu luonnetta kärjistämällä puheita ja kaivelemalla välillä ihan pieniäkin asioita.

Presidentin sekoituksen itseoikeutettuja keskushahmoja ovat kuitenkin Fiinistö ja Käyränen.

– Tykkään itse kovasti Fiinistöstä, joka on ensinnäkin erittäin onnistunut nukke. Tupakkaa tuprutteleva Sauli ei ole ollenkaan niin mukava kaveri kuin luullaan, Räisä paljastaa.

– Paavo taas on kaikkien tuntema hahmo, joka on valmis tekemään mitä tahansa päästäkseen valtaan.

Kaksikko kiittelee poliittisen satiirin määrää televisiossa, mutta näyttämöillä sitä saisi olla heidän mielestään paljon enemmän.

– Satiiri on yksi osa poliittista keskustelua, he sanovat.

– Jutuissa mennään väillä navan alle, mutta samalla on haluttu nostaa esiin myös todellisia, tärkeitä kysymyksiä. Kyllä aktiivimallikin saa meiltä oman käsittelynsä.

Lippuvaraukset sähköpostilla kuninkaallinennukketeatteri@gmail.com.

Presidentin sekoitus la 20.1. ja to 25.1. klo 19 Olutravintola Birgerissä.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset