Kaupunkiuutiset

Paikallinen jalkapallokausi käynnistynyt vaihtelevasti

Tampereen piirin Kolmosta on pelattu nyt viisi kierrosta. Tässä vaiheessa kautta Hämeenlinnan alueen joukkueet ovat hieman erilaisissa tilanteissa. Hämeenlinnan Jalkapalloseura on sarjassa toisena, vain pisteen jäljessä sarjaa johtavaa Nokian Palloseuraa. Härmän ja JanPan pelit eivät ole sujuneet yhtä mallikkaasti. Molemmat seurat ovat saalistaneet viidestä pelistä vasta yhden voiton. Onneksi sarja on kuitenkin pitkä ja kausi vasta alussa.

HJS:lle kuuluu hyvää myös valmennusrintamalta. Joukkue sai erittäin iloisia uutisia, kun HJS ja päävalmentaja Lauri Hakanen sopivat kahden vuoden jatkosopimuksesta. ”Lare” siis jatkaa HJS:n edustusjoukkueen peräsimessä vuoden 2019 loppuun asti. Tämä uutinen sopii hienosti HJS:n suunnitelmiin rakentaa tulevaisuutta pitkällä tähtäimellä. HJS tiedottaa, että virallinen tavoite on nousta Kakkoseen viimeistään vuonna 2019. Kuten sarjataulukko osoittaa, tähän on jo mahdollisuudet tämän kauden päätteeksi, mutta seuran johdossa ollaan nousun suhteen maltillisia. Hakasen merkitys joukkueelle on tärkeää. Osoituksena valmentajan tärkeydestä HJS kärsi kauden avaustappionsa, kun HJS kohtasi Sääksjärven Loiskeen viime perjantaina. Hakanen oli nimittäin tuolloin matkoilla, eikä päässyt luotsaamaan HJS:ää tuossa ottelussa. Ottelu päättyi Loiskeen 1–0 voittoon ja samalla HJS:n hämmästyttävä 26 ottelua kestänyt voittoputki Nelosen ja Kolmosen sarjapeleissä katkesi.

Härmällä on ollut epäonnea tämän kauden koitoksissa. Kauden alussa otteista paistoi tietty jännittyneisyys. Myös hyviä maalipaikkoja joukkue on tuhlannut liikaa. Viime perjantaina Härmä kohtasi Tampereen Ilveksen kakkosjoukkueen Pullerin Meijerin kentällä. Tässä ottelussa Härmä osui kolmesti tolppien väliin, mutta se ei tällä kertaa riittänyt tasapeliä enempään. Ilveksen Juho Heikkinen masensi kotijoukkueen kannattajat tasoittamalla pelin 89. minuutilla ja pisteet jaettiin. Härmässä kuitenkin uskotaan tulevaisuuteen ja joukkueen materiaali riittää varmasti parempaan sarjasijoitukseen. Härmä odottaakin vesi kielellä paikallisvastustaja HJS:n ensimmäistä kohtaamista 9. kesäkuuta.

JanPan taival Kolmosessa on ollut kivikkoinen. Viidestä pelistä on tuloksena kolme pistettä ja maaliero on tyly 4–21. Joukkue on kuitenkin ajoittain pystynyt esittämään hyvää jalkapalloa. Myös HJS:n Jere Suomalaisen mielestä JanPa on yllätysvalmis ja tulee napsimaan pisteitä tällä kaudella. Erityisen piristysruiskeen joukkue tulee saamaan kauden tulevissa kotipeleissä, kun se pääsee pelaamaan ottelunsa tutulla Liinalammen kentällä Turengissa. Ensi perjantaina Liinalammen nurmen korkkaa JanPan vieraaksi asteleva Sääksjärven Loiske.

Heikki Kajanto

HJS

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset