fbpx
Kaupunkiuutiset

Paikallista porinaa: Kesä on ollut täynnä tapahtumia ja yhteistä historiaa – Ihaninta on ihmisten kohtaaminen

Marjatta Rahkio. Kirjoittaja on valtuutettu (kesk.), Hämeenlinna.

Uudistuneet Elomessut on nyt koettu. Osa haikaili Verkatehtaan tiivistä tunnelmaa, toinen oli tyytyväinen siihen että oli tilaa.

Parkkeeraus oli haaste, mutta toivottavasti kukaan ei esitä, että rakennetaan Pullerille parkkitalo Elomessuja varten. Bussivuoroja oli kantakaupungin alueella ilmeisesti riittävästi, kun vain oli selvillä niiden aikatauluista.

 

Ihmisten tapaaminen joukkotapahtumissa on korona-ajan jälkeen suurta herkkua.

Vaikka messuilla puolueen teltalle osuneen kuntalaisen viesti olisikin, että Ukrainan sota ja polttoaineen hinnannousu on nimenomaan kantahämäläisten syytä, niin silti tuntuu ihanalta kohdata äänestäjä oikeasti ja kuulla mikä mieltä painaa.

 

Lähestyvät eduskuntavaalit näkyvät jo jonkinlaisena poteroitumisena ja yhteisille aloitteille ei ole enää sijaa. Ja kaikki aletaan nähdä poliittisena. Mutta sekin tuntuu mukavalta ja kiinnostavalta, että on puhetta ja pöhinää.

Hämeenlinnassa tullaan varmasti palaamaan Evon kehittämiseen ja kansallispuistokysymykseen ja myös Rantareitin Kirsikkapuisto tullee herättämään tunteita. Mutta niin pitää ollakin, lähiympäristöllä on väliä.

 

Kesää ja kesätapahtumia on vielä jäljellä. Lammi-viikko starttaa elokuun viimeisellä täydellä viikolla ja joka illalle on jotakin tapahtumaa tiedossa. Ja iltapäivisin voi vaikka mennä koululaisten kahvilaan Lammin kauniiseen kirjastoon.

 

Lupaan palauttaa Lammin kirjastoon ajoissa ennen Lammi-viikon alkua ihanan kirjan, joka oli kirjastossa laitettu houkuttelevasti esille. Raija Vesterisen Hämäläinen pitopöytä – Ruokaperinne elää ei ole mikään uutuuskirja, mutta nyt vasta se osui silmiini.

En ole mikään jauhopeukalo, mutta olen kirjan innoittamana kokeillut jo kahta perinnereseptiä ja hyvällä menestyksellä. Lähes jokaiseen reseptin yhteydessä on lyhyt, yleensä Tuulokseen liittyvä pieni tarina, mikä lisää kirjan mielenkiintoa entisestään.

 

Kirjastossa oli myös hyvin esillä Lammin Soittokunnan historia. Sitä kannattaa selata tai hankkia omaksi. Runsaasta kuvatarjonnasta voi löytää itsensä tai läheisensä.

Kirjoittaja on valtuutettu (kesk.), Hämeenlinna.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset