fbpx
Kaupunkiuutiset

Paikallista porinaa: Keskustan elävöittämiseksi tarvitaan rohkeita ratkaisuja ja päätöksiä

Ehab Abouessa. Kirjoittaja on valtuutettu (sd.), Hämeenlinna.

Viime aikoina on ollut paljon keskustelua Sibeliuksenkadun pyörätiestä, jonka on linjattu noin kolme vuotta sitten kaupunkirakennelautakunnan toimesta.

12.10.2021 se äänestettiin kumoon. Tällä päätöksellä meni sivu suun noin 1,4 miljoonaa euroa tarpeelliseen asiaan korvamerkittyä valtionavustusta.

Toisaalta Hämeenlinnan toriparkista on keskusteltu vuosikymmeniä ja keskustelu on nyt jatkunut entistä kiihkeämpänä Sibeliuksenkadun pyöräväylän takia.

Saavutettavuus kaikkien etu

Mielestäni asiaa pitäisi pohtia kunnolla ymmärtääksemme, että keskustan elävöittämistä ei voi toteuttaa ilman kunnon modernia infraa kaupungin sydämessä, ja tämä vaatii meiltä rohkeita ratkaisuja ja päätöksiä.

Kaupungin on oltava saavutettavissa kaikilla kulkuneuvoilla ja se on kaikkien etu, yrittäjät mukaan lukien, koska hyvä saavutettavuus tarkoittaa lisää asiakkaita yrittäjille.

Keskustan elävöittäminen olisi myös yrittäjille tärkeää.

Noidankehän syyt selvitettävä

Mikä lie syynä siihen, että niin moni firma keskustassa sulkee ovensa niin aikaisin, esimerkiksi ravintolat, museot ja monet kaupat… ainakin omien havaintojeni mukaan.

Kun moni paikka on kiinni, ihmisetkään eivät viihdy keskustassa myöhään, vaan vanhasta tottumuksesta suuntaavat suoraan töistä kotiin, ja toisaalta kun ihmiset eivät viihdy, ei yrityksillä riitä asiakkaita.

Ei ihme, että keskusta on iltaisin ihan kuollut!

Miten tämän noidankehän saisi muutettua? On selvitettävä, missä vika on ja mikä tähän auttaisi.

Tapahtumia ja markkinointia

Esimerkiksi moni Hämeenlinnan museoista on auki vain arkisin toimistoaikaan (kesällä vähän enemmän), jolloin suurin osa ihmisistä on töissä.

Joulu on tulossa ja sehän on lahjasesonkia. Ihmisillä olisi töiden jälkeen aikaa lahjaostoksille.

Toivon, että torilla järjestettäisiin joku joulukylä ja lisättäisiin elävöittäviä ilmaisia tai edullisia tapahtumia keskustaan ja niistä tiedotettaisiin ajoissa yrittäjille niin, että nämä tietävät pitää putiikin auki, sekä markkinoitaisiin tapahtumia yleisölle.

Joulutorin järjestämisellä tuettaisiin myös mikro- ja pienyrittäjiä. Vastaavilla ratkaisuilla voisi elävöittää myös pitäjiä.

On tärkeää myös varjella Hämeenlinnan tärkeitä vetovoimavaltteja – historiallista ilmettä ja monipuolista luontoa – keskustan elävöittämisen lisäksi.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset