fbpx
Kaupunkiuutiset

Paikallista porinaa: Keskustan torijää ja Sibeliuksenkadun pyörätie puhuttivat nyt – Ensi vuonna päätöksentekoon tulossa vielä haastavampia asioita

Veli-Antti Silpola. Kirjoittaja on valtuutettu (kok.), Hämeenlinna.

Tämän vuoden viimeinen Hämeenlinnan valtuustonkokous maanantaina 13.12.2021 sujui mallikkaasti ja eikä venynyt liian pitkäksi. Seuraava kokous onkin sitten vuoden 2022 puolella.

Seuraavana vuonna valtuustolle ollaan taas tuomassa päätöksentekoon isoja asioita, jotka toivon mukaan saadaan käsiteltyä hyvän keskustelun ja yhteisymmärryksen merkeissä.

Myös aluevaalit lähestyvät ja silloin isoja asioita tulee konkretisoitumaan. Sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluiden organisointi Kanta-Hämeessä tulee vaikuttamaan jokaiseen lähialueen kuntaan ja tällöin hyvän valmistelevan keskustelun merkitys tulee korostumaan päätöksiä tehdessä.

Hyvä valmistelu helpottaa päätöksentekoa

Nyt kun olen ollut valtuutettuna ensimmäistä kertaa, voin tämän alun ainakin todeta olleen erittäin mielenkiintoista. Uskon, että tämä tehtävä käy vielä entistäkin mielenkiintoisemmaksi mitä pidemmälle valtuustokausi etenee.

Omaa vapaa-aikaa tämä tehtävä kyllä on vienyt. Yleensä kokoukset kaupungilla jatkuvat heti palkkatöiden jälkeen, minkä vuoksi kotiin pääsy saattaa joskus venyä kovinkin myöhään.

Onneksi kaupungin virkahenkilöstö on osannut valmistella kokousmateriaalit hyvin. Se helpottaa päätöksenteossa, kun materiaalit ovat hyviä ja laajoja.

Keskusteluilmapiiri tuntuu olevan valtuutettujen kesken myös hyvällä pohjalla, mitä itse olen seurannut valtuustossa, kaupunkirakennelautakunnassa sekä kaupunginhallituksessa.

Entistä haastavampia ja isompia asioita

Omasta näkökulmastani niitä isoimpia tai puhutuimpia aiheita ovat olleet tämän kauden alussa keskustan torijää ja Sibeliuksenkadun pyörätiehanke.

Seuraavana vuonna eteen tulee kuitenkin vielä haastavampia ja isompia asioita. Meillä on esimerkiksi uusi sairaala rakennettavana, jonka rakennuskustannukset ovat nousseet voimakkaasti. Kaupungin talouden tasapainottaminen on ollut nyt ja tulee jatkossakin olemaan kovan työn alla.

Tähän asiaan voidaan vaikuttaa monella tapaa. Esimerkiksi tonttimyynnin vauhdittaminen, matkailuun panostaminen ja uusien asukkaiden houkutteleminen tulevat olemaan tärkeitä tekijöitä talouden kehittämisessä.

Verojen korotuksiin ei toivottavasti tule tarvetta. Mieluummin voisimme niitä joskus hieman jopa laskea.

Toivotaan yhteistyötä ja keskustelua

Kaiken kaikkiaan meillä Hämeenlinnassa on hyvä virkahenkilöstö ja vaaleilla valitut päättäjät.

Toivotaan seuraavalle vuodelle hyvää yhteistyötä yli puoluerajojen, jotta isot ja vaikeat hankkeet eivät jumitu vaan voisimme viedä niitä eteenpäin yhtenä rintamana.

Erityisesti tarvitsemme myös kuntalaisten mielipiteitä ja keskustelua, jotta päätöksistä saadaan meidän itsemme näköisiä. Hyvää joulua ja uutta vuotta jokaiselle!

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset