fbpx
Kaupunkiuutiset

Paikallista porinaa: Koronakeväänä kenelläkään ei ole varaa poliittisten pisteiden keräämiseen

Teija Arvidsson

Tämän viikon lauantaina päättyy koulutyö kaikissa Suomen peruskouluissa ja lukioissa. Ylioppilaat saavat lakkinsa ja koululaiset todistuksensa, vaikka Suvivirttä tai Gaudeamus igiturta ei tänä poikkeuskeväänä saakaan laulaa. Onnea uusille ylioppilaille!

Hämeenlinnan koulujen opetushenkilökunta ansaitsee kunniamaininnan etäopetuksen laadukkaasta hoitamisesta. Täällä on jo pitkään tehty edistyksellistä työtä digitaalisten oppimisalustojen kehittämiseksi ja opettajien kouluttamiseksi. Nyt tämä pitkäjänteinen kehittämistyö sai palkintonsa, kun koulut joutuivat ottamaan käyttöön etäopetusmenetelmät. Hämeenlinnassa oli siihen paremmat valmiudet kuin monessa muussa kunnassa.

Etäopetus vaati paljon myös kodeilta. Suurkiitos kaikille teille vanhemmille, jotka olette tukeneet ja ohjanneet lastanne tämän kevään aikana. Moni vanhempi on saanut tutustua uudella tavalla lapsensa koulutyöhön ja ajatusmaailmaan, kun yhteistä aikaa on ollut enemmän. Tätä yhteistä aikaa on hyvä vaalia jatkossakin, kun normaalielämä joskus taas jatkuu.

Valitettavasti tiivis kotoilu on pahentanut niiden perheiden tilannetta, joilla on jo ennestään ollut ongelmia. Ihmissuhteet ovat saattaneet kriisiytyä, mielenterveysongelmat pahentua ja päihteiden käyttö lähteä käsistä. Kaiken keskellä kärsivät tietysti eniten lapset, jotka eivät kahden kuukauden etäkoulujakson aikana saaneet turvaa edes koulusta.

Päätös palata lähiopetukseen kevään viimeisiksi viikoiksi oli varmasti näiden lasten kannalta oikea.

Vaikka parin viikon aikana ei enää ihmeitä ole voitu tehdä, niin on kuitenkin ollut hyvä tavata. Syksyllä on monella edessä oppimiseen jääneiden aukkojen paikkaus, mutta lapsen perhe saattaa tarvita apua jo nopeammin.

Hämeenlinna on vakavan paikan edessä, kun on pakko laittaa taloutta kuntoon, mutta samalla pitäisi auttaa perheitä ja niitä kaupungin asukkaita, joiden ongelmia koronakriisi on entisestään pahentanut. Tähän ryhmään kuuluvat myös vanhukset, joiden arjen hyötyliikunta on kevään aikana jäänyt pois ja mielenterveys on yksinäisyyden takia koetuksella.

Näinä aikoina on haastavaa olla päättäjä. Tarpeet ovat lähes rajattomia, mutta resurssit hyvin rajallisia. Nyt tarvitaan viisautta, hyvää yhteistyötä ja näkökykyä pitkälle, jotta osaamme tehdä oikeita ratkaisuja. Yhdelläkään puolueella ei ole varaa oman hännän nostamiseen tai poliittisten pisteiden keräämiseen. Yhdessä olemme vaikeuksiin joutuneet ja yhdessä ne on myös voitettava.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset