fbpx
Kaupunkiuutiset

Paikallista porinaa: Liikkumisen riemua ei voi mitata rahassa – Jäitä perkele!

Mika Lartama Kuva: Muu
Mika Lartama. Kirjoittaja on valtuutettu (ps.), Hämeenlinna.

Kun on syksy ja talvi jo alkaa ottaa läheisyyttä, herättää se ajatuksia tulevan talven harrastusmahdollisuuksista Hämeenlinnassa.

Eritoten lasten ja nuorten liikkuminen koulun jälkeen on äärimmäisen tärkeää ja kaupungin kuuluu olla mahdollistaja erilaisiin liikuntamuotoihin.

Pelkästään urheiluseurat eivät ole vastuussa lasten liikunnan ja hyvinvoinnin ylläpitämiseen, vaan ilmaisia harrastepaikkoja pitäisi olla ympäri vuoden tavoitettavissa. Suuri epäkohta on, ettei kaupungistamme löydy isoa tekojäätä.

Investointi tulevaisuuteen

Talvet ovat pääsääntöisesti olleet viime vuosina lauhoja ja luonnonjäitä on ollut vaikeaa saada aikaiseksi. Jos, niin puhutaan hyvin lyhyestä periodista.

Liikkumisen riemu ja sen tuoma yhteisöllisyys sekä onnellisuus ovat asioita, joita ei voi rahassa mitata. Suuri tekojää kaupungissamme olisi toteutuessaan iso investointi tulevaisuuteen ja kaupunkilaisten hyvinvointiin.

Esimerkkejä löytyy ympäri Suomen, kuinka tekojään toteutus keskustan läheisyyteen on erittäin onnistunut, muun muassa Mikkelissä.

Nyt kun näyttäisi siltä, että torilla oleva pieni tekojää, joka toi viime talvena paljon iloa varsinkin lapsiperheille, jää toteutumatta osittain taas parkkiruutujen vähenemisellä, on aika ristiriitaista sen suhteen, että Sibeliuksenkatua ollaan muuttamassa pyöräilytieksi ja parkkiruutuja poistuisi sen myötä tuplasti.

Surullista, miten säästötoimenpiteitä toteutetaan.

Vetovoimatekijä kaupungille

Meillä on suuria alueita keskustassa, joihin tekojää sopii, parhaimpana Hämeensaari.

Sinne mahtuvat niin luistelijat kuin myös jääkiekon harrastelijat. Se lisäisi kaupungin vetovoimaa lapsiystävällisenä kaupunkina ja liikuttaisi sen myötä isoa joukkoa myös aikuisia.

Mutta kaikkein tärkeimpänä pointtina näen lasten ja nuorten omatoimisen liikkumisen vapaa-ajalla. Se on kuin laittaisi rahaa pankkiin ja korko rahalle olisi suuri.

Vaikkakin tekojää on miljoonainvestointi, ei sen tuottoja voi kun arvailla.

Kaikessa ei pidä säästää, vaan pitää nähdä paljon kauemmaksi ja antaa mittaamattoman arvokkaat liikkumisen mahdollisuudet etenkin pienimmille, joiden onnellisuuteen ja kaikkinensa elämän laatuun tämä varmasti vaikuttaa.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset