fbpx
Kaupunkiuutiset

Paikallista porinaa: Maistetaan poliittisen yhteistyön eväitä – Tulevaisuuden haasteissa tarvitaan yhteisymmärrystä yli blokkirajojen

Teppo Turja Kuva: Muu
Teppo Turja. Kirjoittaja on Hämeenlinnan perussuomalaisen valtuustoryhmän puheenjohtaja.

Hämeenlinnassa on aika käynnistää aito yhteistyö poliittisten ryhmien kesken. Kunnallispolitiikkaan huonosti sopiva hallitus/oppositio -asetelma pitää unohtaa. On syytä löytää yhteisiä tavoitteita yli vanhojen blokkirajojen. Yritetäänpä:

Vasemmisto varmasti yhtyy perussuomalaisten tahtoon palauttaa kaupunginyhtiöihin piilotettu päätöksenteko läpinäkyvästi kaupungin suoraan, demokraattiseen hallintaan. Yhtiömuotoinen toiminta on joustavaa, mutta tuottaa toisinaan kaupungin strategian vastaisia ratkaisuja.

Toimeentulo omalla työllä ja tasa-arvoinen mahdollisuus osallistua yhteiskunnan rakentamiseen ovat tärkeää meille ja sosialidemokraateille. Palvelujen yksityistäminen arveluttaa kumpaakin.

Jos tavoitteet mitoitetaan edellytysten mukaisiksi, löydämme vihreiden kanssa suunnan hyvään ympäristöön. Puistoja, vesistön tilaa ja ulkoilumahdollisuuksia pitää vaalia. Joitakin asioita olemme jo yhdessä menestyksellisesti ajaneetkin.

Huoli maaseudun elinvoimaisuudesta ja halu palvelujen säilyttämiseen pitäjissä ovat meitä ja keskustaa yhdistäviä teemoja. Myös taloudellisesti kestävät keinot lähiluonnosta huolehtimiseksi taitavat olla yhteistä.

Isot haasteet odottavat

Kristillisdemokraattien kanssa emme saa aikaiseksi kinaa päätöksenteon taustalla vaikuttavista arvoista, kun keskeistä on oma kansallinen kulttuuriperintömme. Haluamme palauttaa ydinperheen arvostuksen sekä vahvistaa lapsista ja vanhuksista huolehtimista.

Kokoomuksen luottamus markkinatalouteen sekä yritysten toimintaedellytysten vahvistaminen käyvät meille yrittäjäpuolueena erinomaisesti, kunhan pelisäännöt ovat tasapuolisia ja mukana on myös sosiaalinen vastuuntunto. Me emme nosta veroja.

Näillä eväillä lähdemme uuteen valtuustokauteen. Näköpiirissä on isoja haasteita, joiden ratkaiseminen edellyttää, että valtuusto saa päätettäväkseen asiat valmisteltuina hyvässä yhteisymmärryksessä. Siksi myös pienten valtuustoryhmien pitää saada äänivaltainen jäsen kaupunginhallitukseen. Suurten on tyydyttävä vähempään.

Tämä olisi toteutettavissa siirtymällä hallituspaikkojen jaossa d’Hondtin menetelmästä muissa pohjoismaissa suosittuun Sainte-Laguën menetelmään. Asiasta tulee sopia jo ennen vaaleja, jos tahtoa rakentavaan yhteistyöhön löytyy. Toivottavasti talouden välitön tervehdyttäminen on kaikille tärkeintä.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset