fbpx
Kaupunkiuutiset

Paikallista porinaa: Meidän timantti takapihalla huutaa tekoja – Pysyäkseen helmenä meidän kaikkien Hämeenlinna tarvitsee todellisia toimia

Kylli Kylliäinen Kirjoittaja on kaupunginvaltuutettu (kd.) Hämeenlinnasta.

Kulkeutuessani Kymenlaaksosta, monien mutkien kautta, Hämeen Sydänmaille, miulla ei ollut harmainta haisua siitä, kuinka Kalteritango alkaa tanssittamaan miun matkaa linnojen ja linnavuorten kaupungissa.

Hiukan hymyilyttää, kun olen joskus, silloin tällöin, saanut opastaa Vanajanlinna-opasteiden harhauttamat, Vanajan vankilaan halajavat, tapaajat oikeille poluille.

Kotini on LINNANI! LINNANI on kotini!

Ympäristötaiteellisissa sisarussuhteessa (veljeni on ympäristötaiteilija) eläneenä olen tullut tietoiseksi ympäristösokeudesta. Mieleni maailmoissa olen suunnitellut, positiivisen anarkismin nimissä, maalaavani kyllin suurin pinkein kirjaimin Hämeen linnan tiilimuuriin tekstin: LINNA!

Kulttuuripersoonaystäväni Tuomas Nikkanen totesi, että meillä ei ole mentaalista yhteyttä Linnaamme.

Timantti takapihalla huutaa tekoja. Luojan kiitos. Kirkastus on käynnissä. Nyt, syyslomalla, Linnassa on tarjolla yllin kyllin jänniä juttuja. Ei kun kipin kapin kulttuuriperintöön! Ammentamaan historiaa.

Nyt voi ryystää sydämensä kyllyydestä

Mitä siun kulttuurivoinnille kuuluu?

Kulttuuri edistää hyvinvointia, poistaa yksinäisyyttä, lisää yhteisöllisyyttä.

Voisikohan parhaillaan syntyvän Assi-sairaalan lääkärit määrätä potilailleen reseptiksi lätkääntymistä Linnaan, pistäytymistä pitäjissä, hehkuuntumista historiasta, virkistymistä Vanajavedellä, ihastumista Iittalaan, hurmaantumista Hauhoon, lämpenemistä Lammin pitäjään, Tuuloksen tuntemista tai rakastumista Renkoon, luonnonhelmailua Aulangolla tai Ahvenistolla…

Miun kaupungissa, Hämeenlinnassa, on meneillään tiekarttojen ja tulevaisuuksien buumi. Aivomyrsky vauhdittaa Verkatehtaan koronatuhkasta nousevaa strategiaa. Teatterissa on täysi meno päällä. Tuoksutonta, vaan ei mautonta, teatteriakin on tarjolla.

Rokotustehtailun jälkeen, kun kansa on käynyt kaksi kertaa Verkatehtaalla, voisi kailottaa kaikki käymään kolmannenkin kerran: TULE TAAS! Saat kulttuuripiirin ja ämpäritolkulla liveä!

Matkailun ja tapahtumien tiekartta on työn alla. Me valtuutetut puurramme ”Menestyvä Hämeenlinna 2025” tulevaisuustyön parissa.

Ari Fennica 2021 -näyttely on täällä, meillä, Hämeenlinnan taidemuseossa. Ikinä, en kuunaan, ole ollut niin upeissa avajaisissa kuin viime torstaina. Yhteiskunta on auki. Kulttuurideprivaatiossa nääntyneet pääsevät ryystämään sydämen kyllyydestä.

Hämeenlinna, miun kaupunki, siun kaupunki, on kulttuurikaupunki. Mutta. Pysyäkseen helmenä kaupunkien joukossa Hämeenlinna tarvitsee tekoja. Tukea! Todellisia toimia! Tuohtakin!

Huhuuuu! Kulttuuri kutsuu! Kuuletko sie kutsun?

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset