fbpx
Kaupunkiuutiset

Paikallista porinaa: Nuoret ja vanhukset tarvitsevat tukea, mutta miljardit katoavat kosmiseen likakaivoon – Hoidetaan oma kansa ensin

Mika Lartama. Kuva: Pekka Rautiainen

Kuka tai mikä on koodannut pois sen isänmaallisuuden, oman maan ensiarvoisen tärkeän puolustamisen ja omien asettamisen muiden edelle kaikessa?

Tuntuu, että yhä laajemmin ajatellaan vain globaalisti koko maailmaa ja sivulauseessa mietitään ehkä, tai ei mietitä lainkaan, mikä on oman maan etu.

Nyt suuret ikäluokat, jotka rakensivat Suomen uudelleen elävät elämän ehtoopuolta suurelta osin sivustakatsojan roolissa leikatuilla avustuksilla ja köyhyysrahan alapuolella.

Meillä on jatkuvasti rajaton määrä rahaa EU:n erilaisiin vaatimuksiin ja olemme väärinpäin priimusoppilaita ja kerta toisensa jälkeen maksajan roolissa. Miksi?

 

Suomi on itsenäinen valtio. Ja tekee ainakin suuren osan päätöksistä itsenäisesti. Toki sitäkin linjausta fiilataan koko ajan kohti Brysseliä.

Kuunnellessani nyt puheita , mitä vaalien alla pidetään, mielessä soi kysymys : millä rahalla ja missä ajassa?

Tällä hetkellä minun silmiini pistää eritoten nuorten ja vanhusten huono asema liian monissa tilanteissa. Vähiten omaa etua ajavat ikäluokat joutuvat kärsimään, kun hypetetään maailmanlaajuista hyvinvointia ja vihreää siirtymää. Vanhuksilla on jatkuva hoitopula ja nuorilla on etenevissä määrin sekä fyysisesti että henkisesti paha olla.

Tämä nuorten ahdinko on minulle todella vaikea paikka niellä ja katsella niitä miljardeja, jotka katoavat kosmiseen likakaivoon.

Menee mihin menee, siis miljardeja.

 

Nuorissa ja lapsissa on meidän tulevaisuus. Nuorisopsykiatrian paikat pursuavat ja jonot ovat sairaalloiset.

Itse pitkänlinjan huippu-urheilijana ja sen jälkeen monen asian kantapään kautta oppineena en voi hyväksyä millään tasolla, että esimerkiksi nuorten peliriippuvuus on vain sana ja muistio jossain. Puhutaan valtavasta ongelmasta tällä hetkellä.

Nuorten fyysinen kunto on laskenut jo monta vuosikymmentä. Esimerkiksi aikuisiän diabetes murrosiässä on uusi ja vakava asia.

Olemme velkaa maamme hyvinvoinnin sukupolville , jotka rakensivat itsenäisen Suomen ja olemme velvollisia pitämään huolta niistä , jotka eivät siihen itse pysty.

 

Globaalit kauniit kuvat maailmasta , jossa kaikilla on kaikki hyvin , ovat epärealistisia ja meille saavuttamattomissa , vaikka ajatus onkin mitä kaunein.

Meidän täytyy keskittyä omiin. Ja kun omat voivat hyvin, me voimme keskittyä muihin.

Suomi on pieni maa väkiluvultaan ja meidän vaikutusvaltamme päätöksiin Euroopassa on marginaalinen.

Omassa maassa voimme auttaa omiamme , ja jos miljardit suunnattaisiin ensin omiin ja sitten joskus maailmalle, näkisin tässä järjen siemenen.

Kirjoittaja on valtuutettu (ps.), Hämeenlinna.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset