Kaupunkiuutiset

Päiväkotilapset ilahduttivat ja rentouttivat vanhuksia

Ojoisilla olevan päiväkoti Tenava-Tuulen lapset käyvät säännöllisesti ilahduttamassa Ilveskodin ikäihmisiä. Viime viikon perjantaina ohjelmassa oli satu- ja kosketusrentoutus, joka on saanut nimekseen Isot kädet, pienet kädet. Rentoutuksen on suunnitellut läsnäolevan kosketuksen ohjaaja Miia Honkasalo. Rauhallista musiikkia ja tarinoita sisältävässä hetkessä päiväkodin ohjaajat ja Ilveskodin henkilökunta tekivät lapsille saturentoutuksen vanhusten katsellessa. Sen jälkeen lapset tekivät rentoutuksen vanhuksille ja sitten osat vaihtuivat. Hymyt olivat herkässä.

– Olemme kaikki tällaisia vanhoja pappoja ja kovasti kiitollisia, että meitä käydään katsomassa, Pekka Raunio sanoi.

– Tällaista saisi olla vaikka joka päivä, koska juuri tätä me kaipaamme.

Vaikka aivan nuorimpia lapsia kohtaaminen hiukan jännitti, rohkeammat juttelivat reippaasti ikämiesten kanssa.

– Lapsukaiset ovat ihanan näköisiä ja heidän vierailunsa piristää kovasti päivää, Niels Torp tuumasi.

– Ihan tuli omat tyttäret mieleen siltä ajalta, kun he olivat pieniä, Pauli Ellisaari kertoi.

Yhteisen rentoutushetken alkusysäys on ollut valtakunnallisessa Isosti yhdessä – Kukaan ei ole nolla -kampanjassa, jonka suojelija on tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Kampanjan ajatuksena on innostaa yhdessä tekemiseen.

– Tarkoituksena on haastaa joku lähiyhteisö ja me otimme yhteyttä Ilveskotiin, lastentarhanopettaja Jaana Järvinen Tenava-Tuulesta kertoo.

– Olemme aikaisemmin käyneet täällä esimerkiksi jouluisin, ystävänpäivänä sekä isän- ja äitienpäivänä. Lapset odottavat näitä vierailuja valtavasti. Olemme suunnitelleet myös yhteisiä askarteluhetkiä sekä liikuntatuokioita ja vanhukset ovat myös kirjoittaneet lapsuusmuistojaan, joita olemme lukeneet yhdessä.

Rentoutukset ovat tärkeä osa ohjelmaa myös päiväkodin omien seinien sisällä.

– Nykypäivän lapset mennä vipeltävät perheineen kiireisellä elämäntahdilla paikasta toiseen ja asioita tapahtuu nopeassa tahdissa, Järvinen pohtii.

– On entistä tärkeämpää luoda päivän sisällekin tuokioita, joissa pysähdytään hetkeksi, kuunnellaan, laitetaan silmät kiinni ja annetaan mielikuvituksen lentää.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset