fbpx
Kaupunkiuutiset

Päivätanssit palaavat pian Palokunnantalon parketille

Päivätanssit palaavat Palokunnantalon parketille. Tanssikoulu Antti Törmänen järjestää syksyn aikana yhteistyössä VPK:n kanssa ainakin viitenä keskiviikkona päivätanssit. Päivätanssien alussa saa opetusta lavatanssien alkeista.

Päivätanssit lopetettiin jokunen vuosi sitten, kun järjestäjien ja kiinteistön omistajan kanssa syntyi kiista liukasteiden käytöstä tanssiparketilla.

– Liukasteet ovat edelleen ehdottomasti kielletty. Tanssikengillä jokainen saa varmasti sen verran liukkautta askeliinsa, että kuviot onnistuvat tanssinopettaja Antti Törmänen sanoo.

Ensimmäisillä kerroilla tanssitaan levyjen tahtiin. Jos innostusta keskiviikon päivätansseja kohtaan on riittävästi, lupaa Antti Törmänen marssittaa tahdittajaksi orkesterin.

– Hankin juuri äskettäin uudet orkestereille sopivat äänentoistolaitteet, joten roudaaminen jää vähiin.

Palokunnantalolle tulee tanssien ajaksi myös kahvila.

Törmänen lupaa pitää pääsymaksun alle kympin. Summaan sisältyy myös tanssien alkuopetus.

– Tanssin suosio ei ole kadonnut mihinkään. Yhä useampi haluaa myös opetusta. Taidon myötä nautinto kohenee, Törmänen tiivistää.

– Meillä tulee olemaan 5 keskiviikkoa ainakin nyt näin aluksi ja aloitamme 30.9.

Kahvila tulee olemaan joka kerta ja järjestäjä on Tanssikoulu Antti Törmänen Oy.

Vasemmatkin jalat tanssivat

Antti Törmäsen tanssikoulu on pyörittänyt Palokunnantalolla tanssikoulua reilun vuoden ajan. Keskiviikko on pyhitetty alkeita opetteleville tai niitä kertaaville, maanantaina ja torstaina illan aikana edetään pitemmälle tanssin saloihin, vaikka alkeista lähdetään jokaisella kerralla liikkeelle.

Tanssitunneille voi osallistua myös ilman vakituista paria sekä ilman aikaisempaa tanssikokemusta.

– Kokeneet kilpatanssijatkin osallistuvat usein alkeistunneille, koska perusta luodaan vain alkeet hyvin hallitsemalla, Antti Törmänen sanoo.

Kynnystä alkeistunnille osallistumiseen ei ole käytännössä lainkaan, sillä opetus alkaa aina siltä tasolta, minkä osallistujat määrittävät. Jos ei ole tanssinut aikaisemmin lainkaan, niin lähdetään aivan perusteista.

– Se on väärä luulo, että kaikki eivät oppisi tanssimaan. Vaikka omistaisi kaksi vasenta jalkaa, niin varmasti oppii, tanssinopettaja Hanna Tuominen vakuuttaa.

Vasta Argentiinasta opetusmatkalta kotiutunut Antti Törmänen sanoo tanssin olevan rentouttavan, liikunnallisen ja sosiaalisen harrastuksen.

– Mieli rentoutuu, ryhti paranee ja liikunta lisääntyy, Törmänen tiivistää.

Palokunnantalon tanssikoulun tunnit ovat sikäli tutusta poikkeavia, että kertakäynnit ovat mahdollisia, kun yleensä sitoudutaan pitemmäksi jaksoksi. Myös kausimaksut ovat käytäntönä.

– Aina alkeista aloittamalla ja kertamaksuilla mukaan tulee esimerkiksi vuorotyöläisiä ja kiireisiä ihmisiä. Joka kerta ei tarvitse olla mukana, mutta silti ei tipu opetuksen kyydistä.

Päivätanssit Palokunnantalolla keskiviikkona 30. syyskuuta, opetustunti klo 13, tanssit 14–16.30.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset