Kaupunkiuutiset

Päivi ja Sakari Löytty lähetystyöhön Namibiaan

Loppiaisena 6. tammikuuta kello 10 Hämeenlinnan kirkon messussa siunataan Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan uudet nimikkolähetit, diakoni Päivi Löytty ja muusikko (MuT) Sakari Löytty lähetystyöhön Namibiaan. Päivi tulee toimimaan lähetys- ja diakoniatyön tehtävissä ja Sakari kirkon musiikkityön kehittämistehtävissä. Messun jälkeen vietetään keskusseurakuntatalossa loppiaisjuhlaa kirkkokahvien kera.

Loppiainen on perinteinen lähetyspyhä ja muistuttaa kirkon lähetystehtävästä. Läntisessä kristikunnassa loppiainen on keskiajalta lähtien omistettu itämaan tietäjille, jotka symboloivat tunnettuja maanosia ja vieraita kansoja. Yhdessä joulun kanssa loppiainen kertoo, että sanoma Jeesuksesta kuuluu koko maailmalle: köyhille ja rikkaille, omalle kansalle ja vieraiden maiden ihmisille.

Lähettiperheeseen Namibiassa syntynyt lähetystyöntekijä, muusikko ja etnomusikologi Sakari Löytty on ennen tätä lähetystyöpestiään työskennellyt Tampereen hiippakunnan kansainvälisen työn asiantuntijana. Sakari Löytylle kulttuurien kohtaaminen on kunnioittavaa vuoropuhelua, jossa syntyy aina jotain uutta. Löytty työskenteli Namibiassa 1998–2010 tehtävänään kehittää paikallisen kirkon liturgista – ja kirkkomusiikkia. Hänen väitöstutkimuksensa käsitteli pohjoisnamibialaista musiikkikulttuuria sekä alkuperäismusiikkien ja eurooppalaisten lähetystyöntekijöiden mukanaan tuoman musiikin kohtaamista.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

23.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

23.9.2020