Kaupunkiuutiset

Päivi Puska verhoilee kalusteille uuden ilmeen

Vanhan laiskanlinnan kangaspäällysten rispaantuminen ulkonäöllisesti hävettävään kuntoon ei tarkoita vuosikymmeniä vanhan huonekalun kaatopaikalle kärräämistä. Uudella verhoilulla pitkään palvellut lempihuonekalu saa ainakin vastaavan ilmeen kuin kaupan hyllystä repäistyllä uutuudella on.

– Vanhoissa huonekaluissa on se hyvä puoli, että ne on tehty käsin ja runkomateriaalit ovat massiivipuuta. Käsityön perinteitä kunnioittaen uudelleen verhoiltu huonekalu kestää pitkään–aina seuraavan verhoiluun saakka, Hämeenlinnan keskustassa uudessa liikehuoneistossa Palokunnankadulla verhoilu- ja sisustusalan liikettä pyörittävän PP Verhoilun yrittäjä Päivi Puska sanoo.

Verhoilu ei nykyisellään koske pelkästään vanhoja kalusteita, vaan kattavasti huonekaluja, asuntoautoja ja -vaunuja ja veneiden sekä moottoripyörin istuinten ja satuloiden verhoilua. Verhoilumateriaalit valitaan aina käyttötarkoituksen perusteella esimerkiksi paloturvallisuustekijät huomioon ottaen.

– Vanhoissa huonekaluissa, esimerkiksi joustinkalusteita verhoiltaessa vanhaa käsityötaitoa kunnioitetaan tekemällä kaikki työvaiheet samaan tapaan kuin alkujaankin on tehty. Myös materiaalit ovat perinteisiä, kuten pystyjoustimet, meriheinä, jouhet, juuttikangas jne. Tällaiset kalusteet ovat yleensä ns. tyylihuonekaluja, Päivi Puska selvittää.

Alkuperäistä kunnioittaen

Mikään ei estä verhoilemasta myös teollisen tuotannon kalusteita, mutta runkomateriaalit useimmiten ratkaisevat sen, kannattaako ja pystyykö sarjatuotantokalusteista verhoilemaan vielä uudenveroista.

– Ihan kaikkia kalusteita ei kuitenkaan kannata verhoilla, sen olen työurallani oppinut.

– Vanhat ja designtuotteet verhoillaan lähes aina alkuperäistä kunnioittaen. Näin etenkin designtuotteissa, joihin saa edelleen alkuperäisiä tai vastaavia materiaaleja Artekin kautta, Päivi Puska kertoo.

Teollisesti valmistettu huonekalu verhoillaan sille tyypillisin keinoin ja materiaalein (vaahtomuovi, siksak-jouset jne.) Kalusteet ovat yleensä sarjatuotantona valmistettuja nyky- ja designkalusteita. Lisäksi kalusteisiin voidaan tehdä irtohuppuja ja -päällisiä.

Uusissa toimitiloissa Päivi Puska myy myös sisustus- ja lahjatavaroita. Oma erikoisuutensa on joululahjasäkkien nimikoitu valmistus. Perinteisiin juuttisäkkeihin painetaan vastaanottajan nimi ja koristellaan värikkäillä nauhoilla. Säkkitilausten aika on jo nyt, sillä aivan joulualusruuhkassa säkkien toimittaminen ei enää onnistu.

– Verhoilu on kuitenkin päätoimiala. Työskentelen samassa tilassa, joten halutessaan asiakas näkee verhoilutavan kalusteen työn alla.

– Verhoilukankaiden valinnassa pystyn opastamaan sekä laadun että ulkonäön osalta, sillä olen kouluttautunut aikoinaan myös visuaalisella puolella, Päivi Puska sanoo.

PP Verhoilulla on tarvittaessa myös kuljetuspalvelu.

PP Verhoilu, Keskustalo Palokunnankatu 16, avoinna arkisin klo 916.30, la 10–14.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset